null Vendéglátók meghívása a 62/2011-es rendeletről szóló tájékoztatóra

Vendéglátók meghívása a 62/2011-es rendeletről szóló tájékoztatóra

Vendéglátók meghívása a 62/2011-es rendeletről szóló tájékoztatóra
2011. szeptember 1, csütörtök

Valamennyi vendéglátóipari vállalkozó és szakmai szervezeteik vezetője részére; Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, Közétkeztetők Országos Szövetsége, Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, Magyar Gasztronómiai Egyesület, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, Turisztika és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége

Tisztelt Asszonyom/Uram!
 
A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal tájékoztatást tart a közelmúltban hatályba lépett, a vendéglátó-ipari termékek előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszerbiztonsági feltételeiről szóló 62/2011. (VI. 30.) VM rendelettel, illetve a vendéglátásra vonatkozó, jelenleg készülő Jó Higiéniai Gyakorlati Útmutatóval kapcsolatban.

A vállalkozás tájékoztatása mellett célunk az egységes jogértelmezés elősegítése.
 
A rendezvény időpontja:
2011. szeptember 20. (kedd) 10-14 óra
(a regisztráció 9 órától kezdődik)

A rendezvény helyszíne:
Vidékfejlesztési Minisztérium Színházterme
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.
 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a VM színházterem befókadóképességének erejéig áll módunkban fogadni.

Az előadásokra jelentkezni legkésőbb 2011. szeptember 15-ig lehet az adam.szepesi@vm.gov.hu címen. A jelentkezéshez kérjük, adja meg nevét, elérhetőségét, valamint az Ön által képviselt civil szervezet nevét.


 
Üdvözlettel
Dr. Kardeván Endre


Friss hírek

Békés megyei kistermelő tevékenységét függesztette fel a Nébih
2022. június 29, szerda

Békés megyei kistermelő tevékenységét függesztette fel a Nébih

Egy Békés megyei kistermelő állattartó telepén és élelmiszer-előállító egységében tartott ellenőrzést június közepén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A sertésállomány állategészségügyi státusza ismeretlennek bizonyult, míg az egységben súlyos higiéniai problémákat, jelöletlen, nem nyomonkövethető termékeket találtak az ellenőrök. A szakemberek elrendelték az állatállomány forgalmi korlátozását és több mint 1700 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hibák kijavításáig az ellenőrzött kistermelői tevékenységét is felfüggesztette a Nébih.

Tovább >

A három déli megyében feloldotta a Nébih a madárinfluenza miatt felállított védőkörzeteket
2022. június 27, hétfő

A három déli megyében feloldotta a Nébih a madárinfluenza miatt felállított védőkörzeteket

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében június eleje óta nem volt újabb madárinfluenza-kitörés, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) feloldotta az összes védőkörzetet. Bár a járványügyi helyzet jelenleg kedvező, ez azonban nem jelenti azt, hogy a járványvédelmi fegyelmen lazítani lehet.

Tovább >