null Vas megye - 75. számú vizsgálat - Népjóléti Szolgálat Bölcsőde Főzőkonyha - Celldömölk

Vas megye - 75. számú vizsgálat - Népjóléti Szolgálat Bölcsőde Főzőkonyha - Celldömölk

Vas megye - 75. számú vizsgálat - Népjóléti Szolgálat Bölcsőde Főzőkonyha - Celldömölk

75. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Népjóléti Szolgálat Bölcsőde Főzőkonyha
(9500 Celldömölk Vasvári Pál u. 17.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,2 pont

 

 

Menü: Sütőben sült halrudacskák kölessel

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 27.

Mintavételi alap : 46 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 1-3 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Népjóléti Szolgálat
(9500 Celldömölk, Nagy Sándor tér 3.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sütőben sült halrudacskák kölessel (82g + 150 g /adag)

Külső megjelenés:

2 db 8 cm hosszú, 2 cm széles, 1 cm vastag aranybarna panírral hiánytalanul fedett, de néhol berepedt hasáb alakú halrudak mellé sárgásdrapp színű, csomókba összeállt kölest kínálnak. A halhús piszkosfehér színű, néhol sötétebb barnás rostok látszanak.

Állomány:

A hal átsült, szerkezete a halhúsra jellemző, kissé zsíros, ami kompenzálja a csomókban összeállt köles száraz állományát.

Illat: A köles semleges, tiszta gabona illatával a frissen sült, bundázott hal illata harmonizál.
Íz:

A köles semleges, íztelen, a bundázott, frissen sült hal íze ezt kompenzálja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Sütőben sült halrudacska

  • halrudacska

Köles

  • étolaj
  • köles
  • jódozott só

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >