null Tolna vármegye - 65. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kisdorog

Tolna vármegye - 65. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kisdorog

Tolna vármegye - 65. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kisdorog

65. számú vizsgálat

A mintavétel helye:

Főzőkonyha
(7159 Kisdorog, Kossuth utca 188.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,5 pont

Menü: Karfiolleves, Zöldborsófőzelék sertésaprópecsenyével

Karfiolleves, Zöldborsófőzelék sertésaprópecsenyével

Mintavétel ideje: 2023.04.19.

Mintavételi alap: 47 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kisdorog Község Önkormányzata
(7159 Kisdorog, Kossuth utca 187.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karfiolleves (630 g/adag)

Külső megjelenés: Opálos sárgásbarna lében apró kockákra vágott sárgarépa és petrezselyemkockák, karfioldarabok, karfiolfoszlányok és betűtészta betét látható. A tetején narancssárga zsírcseppek úsznak.
Állomány: A lé híg, a karfiol kissé túlfőtt, a többi zöldség jól átfőtt. A tészta kellően puha.
Illat: Összetevőire jellemző, harmonikus.
Íz: A fogásra jellemző.

Zöldborsófőzelék sertésaprópecsenyével (587/ adag)

Külső megjelenés: Világos drapp színű mártásban zöldborsószemek láthatók. Változó méretű világosbarna húscsíkok halványpiros, zsíros szaftban.
Állomány: A főzelék kicsit híg, nem csomós. A borsó átfőtt, de még rugalmas. A hús kellően átfőtt, zsírdarabkákat nem tartalmaz.
Illat: Jellegének megfelelő, nem intenzív.
Íz:

Tiszta, nem túl fűszeres, borsó- és rántásízű.

 

Részletes összetétel/anyaghányad

Anyaghányad nyilvántartás nem áll rendelkezésre.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >