Tolna vármegye - 65. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kisdorog
Tolna vármegye - 65. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kisdorog
65. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(7159 Kisdorog, Kossuth utca 188.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,5 pont |
Menü: Karfiolleves, Zöldborsófőzelék sertésaprópecsenyével
Mintavétel ideje: 2023.04.19.
Mintavételi alap: 47 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kisdorog Község Önkormányzata
(7159 Kisdorog, Kossuth utca 187.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiolleves (630 g/adag)
Külső megjelenés: | Opálos sárgásbarna lében apró kockákra vágott sárgarépa és petrezselyemkockák, karfioldarabok, karfiolfoszlányok és betűtészta betét látható. A tetején narancssárga zsírcseppek úsznak. |
Állomány: | A lé híg, a karfiol kissé túlfőtt, a többi zöldség jól átfőtt. A tészta kellően puha. |
Illat: | Összetevőire jellemző, harmonikus. |
Íz: | A fogásra jellemző. |
Zöldborsófőzelék sertésaprópecsenyével (587/ adag)
Külső megjelenés: | Világos drapp színű mártásban zöldborsószemek láthatók. Változó méretű világosbarna húscsíkok halványpiros, zsíros szaftban. |
Állomány: | A főzelék kicsit híg, nem csomós. A borsó átfőtt, de még rugalmas. A hús kellően átfőtt, zsírdarabkákat nem tartalmaz. |
Illat: | Jellegének megfelelő, nem intenzív. |
Íz: |
Tiszta, nem túl fűszeres, borsó- és rántásízű. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Anyaghányad nyilvántartás nem áll rendelkezésre.