null Tájékoztató az EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatban

Tájékoztató az EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatban

Tájékoztató az EMVA monitoring adatszolgáltatással kapcsolatban
2010. február 24, szerda

A közösségi agrártámogatást igénybe vevőknek 2010. február 15. és március 16. között van lehetőségük az EMVA monitoring adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére, amely kiterjed minden olyan, Új Magyarország Vidékfejlesztési Program és Halászati Operatív Program alapján meghirdetett jogcím keretében támogatott műveletre, amelyeknél támogatási határozathozatalra vagy szerződéskötésre került sor.

Ebben az évben kizárólag elektronikus úton, Ügyfélkapun keresztül lehet az adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni, amelyet az ügyfél saját nevében vagy meghatalmazott útján is megtehet. A falugazdász hálózat szakemberei ügyfélfogadási időben a felmerülő kérdésekre válaszolnak, és segítséget nyújtanak a beadásban is.

A falugazdász hálózat település szintű keresőjét honlapunk Helyi kapcsolatok menüponjában találja.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben monitoring adatszolgáltatásának nem tesz eleget, vagy azt késedelmesen, hibásan, valótlan adattartalommal, hiányosan vagy nem az előírt módon teljesíti, ötszázezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható.

Az MVH EMVA monitoring adatszolgáltatás teljesítésének részletes szabályairól szóló hirdetményét az alábbi linkre kattintva érheti el:

http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk202010


Friss hírek

Csongrád-Csanád megyében jelentősen bővült a madárinfluenza miatt elrendelt megfigyelési körzet
2021. december 3, péntek

Csongrád-Csanád megyében jelentősen bővült a madárinfluenza miatt elrendelt megfigyelési körzet

A Csongrád-Csanád megyei Csengele településen két gazdaságban madárinfluenzát mutatott ki a Nébih laboratóriuma. A vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében szükségessé vált a megyében kijelölt felügyeleti (megfigyelési) körzet számottevő bővítése. Az intézkedés egy Bács-Kiskun megyei települést is érint.

Tovább >

Újabb madárinfluenza-fertőzések a keleti országrészben
2021. december 1, szerda

Újabb madárinfluenza-fertőzések a keleti országrészben

A magaspatogenitású madárinfluenza vírus H5N1 altípusát mutatta ki 2021. november 30-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a Békés megyei Kondoroson, egy csaknem 5 ezer egyedet számláló tenyészpulyka-állományban. Egy nappal később a szomszédos Hajdú-Bihar megyében, a debreceni Vekeri-tónál egy elhullott bütykös hattyúban is a vírus jelenlétét állapították meg a szakemberek. A járványvédelmi előírások szigorú betartása továbbra is kiemelten fontos.

Tovább >