null Tájékoztató a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosításáról

Tájékoztató a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosításáról

Tájékoztató a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosításáról

Tájékoztató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosításáról.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt gazdálkodókat, hogy az Agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendeletet 2009. június 30-ai hatállyal módosították. A változások részleteit a 77/2009. (VI. 30.) FVM rendelet tartalmazza, amely megtekinthető és letölthető az MgSzH honlapján is, az alábbi linkre kattintva:
A 77/2009. (VI.30.) FVM rendelet

A támogatások igénybevételének feltételei az alábbiak szerint módosultak:

A támogatási kérelem elektronikus úton történő benyújtásnak határidejét meghosszabbították.
A benyújtásra 2009. június 1. és július 25. között van lehetőség.

Amennyiben az adott földterületen MNV Zrt. gyakorolja a tulajdonosi jogot akkor a földhasználónak legkésőbb 2010. május 15-ig rendelkeznie kell a teljes támogatási időszakra vonatkozóan a bejegyzett földhasználati jogosultsággal.

A gazdálkodási napló kitöltési útmutatója 2009. augusztus 1-jéig lesz közzé téve.

A tenyésztőszervezeti tagságért járó többletpont beszámításához a kérelmezőnek az adott célprogram keretén belül legeltethető állatfaj tenyésztő szervezete által 2009. április 15. és július 25. között kiállított igazolást kell benyújtania.

A 834/2007/EK rendelet szerinti ökológiai gazdálkodás feltételeinek megfelelően tartott állatállományért többletpont abban az esetben adható, ha a célprogram keretén belül legeltethető, a szükséges nyilvántartásokban bejelentett állatállomány legalább 20%-ának megfelelő állatra vonatkozóan a kérelmező benyújtja az ökológiai ellenőrző szervezet által 2009. április 15. és július 25. között kiállított, az állatok darabszámát faj és korcsoportonkénti bontásban feltüntető igazolást.

Az integrált és ökológiai gyümölcs- és szőlőtermesztési célprogram esetében a tápanyag-gazdálkodási tervet a talajvizsgálati eredmények és a legalább N, P, K, Ca és Mg paraméterekre történő levélanalízis eredményei alapján kell elkészíteni.

A szennyvíziszapról szóló szabályozás kiterjed a szennyvíziszapot tartalmazó komposztokra is, valamint a szennyvíziszap és a szennyvíziszapot tartalmazó komposzt is felhasználható tápanyag utánpótlásra.

Integrált és ökológiai szántóföldi célprogram, illetve a tanyás gazdálkodási célprogram esetén nem kell alkalmazni „5 éve alatt legalább egyszer zöldtrágya növény termesztése és zöldtrágyázás megvalósítása" és a „5 éve alatt egyszer középmély (35-60 cm) lazítás alkalmazása" szabályokat amennyiben a táblán a teljes támogatási időszak alatt évelős szálas pillangós takarmánynövény termesztése történik.

Középfokú agrárvégzettségért járó többletpont a 23/2007 FVM rendelet 5/a számú melléklet alapján kapható.

Többlet pont kapható az olyan felsőfokú végzetségért is, ami nem szerepel a 4 számú mellékletben, de az 23/2007 FVM rendelet 5/a mellékletében szereplő középfokú végzetségnek megfeleltethető.

A tanyás gazdálkodási célprogramba bevinni kívánt területhez tartozó lakott terület tulajdoni lapján szereplő ingatlan részben vagy egészben a kérelmező tulajdonában kell lennie vagy az ingatlan felett haszonélvezeti jogának kell lennie.


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2020. július 31, péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2020. augusztus 1-től három megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)