null Tájékoztató a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosításáról

Tájékoztató a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosításáról

Tájékoztató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosításáról.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt gazdálkodókat, hogy az Agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendeletet 2009. június 30-ai hatállyal módosították. A változások részleteit a 77/2009. (VI. 30.) FVM rendelet tartalmazza, amely megtekinthető és letölthető az MgSzH honlapján is, az alábbi linkre kattintva:
A 77/2009. (VI.30.) FVM rendelet

A támogatások igénybevételének feltételei az alábbiak szerint módosultak:

A támogatási kérelem elektronikus úton történő benyújtásnak határidejét meghosszabbították.
A benyújtásra 2009. június 1. és július 25. között van lehetőség.

Amennyiben az adott földterületen MNV Zrt. gyakorolja a tulajdonosi jogot akkor a földhasználónak legkésőbb 2010. május 15-ig rendelkeznie kell a teljes támogatási időszakra vonatkozóan a bejegyzett földhasználati jogosultsággal.

A gazdálkodási napló kitöltési útmutatója 2009. augusztus 1-jéig lesz közzé téve.

A tenyésztőszervezeti tagságért járó többletpont beszámításához a kérelmezőnek az adott célprogram keretén belül legeltethető állatfaj tenyésztő szervezete által 2009. április 15. és július 25. között kiállított igazolást kell benyújtania.

A 834/2007/EK rendelet szerinti ökológiai gazdálkodás feltételeinek megfelelően tartott állatállományért többletpont abban az esetben adható, ha a célprogram keretén belül legeltethető, a szükséges nyilvántartásokban bejelentett állatállomány legalább 20%-ának megfelelő állatra vonatkozóan a kérelmező benyújtja az ökológiai ellenőrző szervezet által 2009. április 15. és július 25. között kiállított, az állatok darabszámát faj és korcsoportonkénti bontásban feltüntető igazolást.

Az integrált és ökológiai gyümölcs- és szőlőtermesztési célprogram esetében a tápanyag-gazdálkodási tervet a talajvizsgálati eredmények és a legalább N, P, K, Ca és Mg paraméterekre történő levélanalízis eredményei alapján kell elkészíteni.

A szennyvíziszapról szóló szabályozás kiterjed a szennyvíziszapot tartalmazó komposztokra is, valamint a szennyvíziszap és a szennyvíziszapot tartalmazó komposzt is felhasználható tápanyag utánpótlásra.

Integrált és ökológiai szántóföldi célprogram, illetve a tanyás gazdálkodási célprogram esetén nem kell alkalmazni „5 éve alatt legalább egyszer zöldtrágya növény termesztése és zöldtrágyázás megvalósítása" és a „5 éve alatt egyszer középmély (35-60 cm) lazítás alkalmazása" szabályokat amennyiben a táblán a teljes támogatási időszak alatt évelős szálas pillangós takarmánynövény termesztése történik.

Középfokú agrárvégzettségért járó többletpont a 23/2007 FVM rendelet 5/a számú melléklet alapján kapható.

Többlet pont kapható az olyan felsőfokú végzetségért is, ami nem szerepel a 4 számú mellékletben, de az 23/2007 FVM rendelet 5/a mellékletében szereplő középfokú végzetségnek megfeleltethető.

A tanyás gazdálkodási célprogramba bevinni kívánt területhez tartozó lakott terület tulajdoni lapján szereplő ingatlan részben vagy egészben a kérelmező tulajdonában kell lennie vagy az ingatlan felett haszonélvezeti jogának kell lennie.


Friss hírek

2022. december 28, szerda

Az ünnepek idején is garantált az élelmiszerbiztonság

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek. Az akció kapcsán Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár kiemelte, biztonságos, jó minőségű termékekből készíthették ünnepi fogásaikat a magyar családok és ez a szilveszterkor hagyományos termékek esetében sem lesz másképp.

Tovább >

2022. december 16, péntek

Dísznövény szaporítóanyag forgalmazói tevékenység éves bejelentése

A Rendelet alapján a Nébih nyilvántartásban szereplő engedélyes dísznövény szaporítóanyag forgalmazónak évente be kell jelentenie tevékenységét és annak részleteit.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)