Somogy vármegye - 47. számú vizsgálat - Meszes Csárda - Ságvár
Somogy vármegye - 47. számú vizsgálat - Meszes Csárda - Ságvár
47. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Meszes Csárda
(8654 Ságvár, Fő utca 03/39 (hrsz. 03/39).)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,9 pont |
Menü: Gyöngy bableves, Csülkös káposzta
Mintavétel ideje: 2023.01.30.
Mintavételi alap: 25 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
MACI CSÁRDA Kft.
(8654 Ságvár, HRSZ: 03/39.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Gyöngy bableves (376 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Pirospaprikától színezett átlátszatlan drapp lében fehér színű egész és tört babszemek, apró paprikaszemcsék és apró, a sűrítésből adódó csomók láthatók. |
Állomány: | A lé sűrűn folyó, a bab átfőtt, némelyik szem túlfőtt. |
Illat: | Kissé jellegtelen. |
Íz: | A lé erőteljesen sós, a bab jellegtelen ízű. |
Csülkös káposzta (417 g / adag)
Külső megjelenés: | Pirosas színű, átlátszatlan lében, egyforma méretű csülökhús kockák, káposztacsíkok, fűszerszemcsék és darált paprika darabok láthatók. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a káposzta és a hús átfőtt. |
Illat: | Enyhén savanykás, fűszeres. |
Íz: | Enyhén savanykás, kissé sós. |
Részletes összetétel/ anyaghányad
- gyöngybab
- só
- tejföl
- tej
- liszt
- fűszerpaprika
- étolaj
Csülkös káposzta
- csülök
- hagymakocka
- fűszerek (ételízesítő, marinád, fokhagyma granulátum, borsikafű, gulyáskrém)
- só
- savanyú káposzta