null Somogy megye - 97. számú vizsgálat - Diák és Ifjúsági Szálló Közétkeztető Főzőkonyha „Albertirsai Tesedik Sámuel Általános Iskola "GYERMEKTÁBOR"-a - Balatonfenyves

Somogy megye - 97. számú vizsgálat - Diák és Ifjúsági Szálló Közétkeztető Főzőkonyha „Albertirsai Tesedik Sámuel Általános Iskola "GYERMEKTÁBOR"-a - Balatonfenyves

Somogy megye - 97. számú vizsgálat - Diák és Ifjúsági Szálló Közétkeztető Főzőkonyha „Albertirsai Tesedik Sámuel Általános Iskola "GYERMEKTÁBOR"-a - Balatonfenyves

97. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Diák és Ifjúsági Szálló Közétkeztető Főzőkonyha
„Albertirsai Tesedik Sámuel Általános Iskola "GYERMEKTÁBOR"-a
(8646 Balatonfenyves, Balaton utca 10.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 12,1 pont

 

 

Menü: Gyümölcsleves, Töltött csirke párolt rizzsel

 

Mintavétel ideje: 2020. július 02.

Mintavételi alap : 85 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Blue Diamond Hungary Kft.
(1163 Budapest, Veres Péter u. 51.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (358 g /adag)

Külső megjelenés:

Élénk mályvaszínű alaplében erdei gyümölcskeverékből származó, jellemző színű, beazonosítható meggy, szamóca, szeder, ribizli (piros és fekete), áfonya gyümölcsszemek úsznak megfelelő és arányos mennyiségben. A tejtermékalapú sűrítésből származó apró fehér pettyek láthatók a felszínén.

Állomány:

Gyümölcslevesre jellemző sűrűségű, homogén,  nem csomós.  A gyümölcsök megfelelő állományúra főttek, a szamóca és szeder kissé túlfőtt.

Illat:

Jellegzetes, édeskés-savanykás, a gyümölcsök illata mellett vanília illata is érezhető.

Íz:

Jellegzetes gyümölcsösös, enyhén édeskés-savanykás, vaníliás ízű, a gyümölcsök íze harmonikusan érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltött csirke párolt rizzsel  (212 g + 312 g/adag)

Külső megjelenés:

Az 1 darab, bőrös felső csirkecomb a kitálalt hús, ami jellemző formájú, teteje aranybarnára sült, alja fakó, sületlen. Néhány égett szemcsét is tartalmaz a felülete. Metszésfelületén látható a csirkehús jellemző, drappos-fehéres színe és a bőr alatt elhelyezett 1 cm vastagságú töltelék. A töltelékben darált zsemle, zöld petrezselyemzöld darabok, narancssárga sárgarépa és törtfehér gyökérzöldség kockák, benne fekete és piros fűszerszemcsék látszanak. A hús köreteként szürkés színű, olajtól fényes, barna színű szemet is tartalmazó rizsszemek láthatók, ami friss petrezselyemzöld darabokkal szórt.

Állomány:

A rizs ragacsos, nem egyenletesen főtt át, néhány keményebb szemet is tartalmaz. A csirkecomb átsült, kissé rágós, a főleg zsemléből készült töltelék ragacsos, a húshoz képest mennyisége sok.

Illat:

A hús kissé túlsütött, ami az illatában is érződik, a töltelék illatában az ételízesítő dominál. A rizs semleges, tiszta gabona illatú, a petrezselyemzöld illata harmonikusan érezhető.

Íz:

A hús tölteléke ételízesítő ízű, a sóhasználat túlzó, a hús kissé túlsütött ízű, a rizs kevésbé ízletes, a petrezselyemzöld íze enyhén érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A feltálalt menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >