Somogy megye - 97. számú vizsgálat - Diák és Ifjúsági Szálló Közétkeztető Főzőkonyha „Albertirsai Tesedik Sámuel Általános Iskola "GYERMEKTÁBOR"-a - Balatonfenyves
null
Somogy megye - 97. számú vizsgálat - Diák és Ifjúsági Szálló Közétkeztető Főzőkonyha „Albertirsai Tesedik Sámuel Általános Iskola "GYERMEKTÁBOR"-a - Balatonfenyves
Somogy megye - 97. számú vizsgálat - Diák és Ifjúsági Szálló Közétkeztető Főzőkonyha „Albertirsai Tesedik Sámuel Általános Iskola "GYERMEKTÁBOR"-a - Balatonfenyves
Somogy megye - 97. számú vizsgálat - Diák és Ifjúsági Szálló Közétkeztető Főzőkonyha „Albertirsai Tesedik Sámuel Általános Iskola "GYERMEKTÁBOR"-a - Balatonfenyves
97. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Diák és Ifjúsági Szálló Közétkeztető Főzőkonyha
„Albertirsai Tesedik Sámuel Általános Iskola "GYERMEKTÁBOR"-a
(8646 Balatonfenyves, Balaton utca 10.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI
12,1 pont
Menü: Gyümölcsleves, Töltött csirke párolt rizzsel
Mintavétel ideje: 2020. július 02.
Mintavételi alap : 85 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Blue Diamond Hungary Kft.
(1163 Budapest, Veres Péter u. 51.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Gyümölcsleves (358 g /adag)
Külső megjelenés:
Élénk mályvaszínű alaplében erdei gyümölcskeverékből származó, jellemző színű, beazonosítható meggy, szamóca, szeder, ribizli (piros és fekete), áfonya gyümölcsszemek úsznak megfelelő és arányos mennyiségben. A tejtermékalapú sűrítésből származó apró fehér pettyek láthatók a felszínén.
Állomány:
Gyümölcslevesre jellemző sűrűségű, homogén, nem csomós. A gyümölcsök megfelelő állományúra főttek, a szamóca és szeder kissé túlfőtt.
Illat:
Jellegzetes, édeskés-savanykás, a gyümölcsök illata mellett vanília illata is érezhető.
Íz:
Jellegzetes gyümölcsösös, enyhén édeskés-savanykás, vaníliás ízű, a gyümölcsök íze harmonikusan érződik.
Töltött csirke párolt rizzsel (212 g + 312 g/adag)
Külső megjelenés:
Az 1 darab, bőrös felső csirkecomb a kitálalt hús, ami jellemző formájú, teteje aranybarnára sült, alja fakó, sületlen. Néhány égett szemcsét is tartalmaz a felülete. Metszésfelületén látható a csirkehús jellemző, drappos-fehéres színe és a bőr alatt elhelyezett 1 cm vastagságú töltelék. A töltelékben darált zsemle, zöld petrezselyemzöld darabok, narancssárga sárgarépa és törtfehér gyökérzöldség kockák, benne fekete és piros fűszerszemcsék látszanak. A hús köreteként szürkés színű, olajtól fényes, barna színű szemet is tartalmazó rizsszemek láthatók, ami friss petrezselyemzöld darabokkal szórt.
Állomány:
A rizs ragacsos, nem egyenletesen főtt át, néhány keményebb szemet is tartalmaz. A csirkecomb átsült, kissé rágós, a főleg zsemléből készült töltelék ragacsos, a húshoz képest mennyisége sok.
Illat:
A hús kissé túlsütött, ami az illatában is érződik, a töltelék illatában az ételízesítő dominál. A rizs semleges, tiszta gabona illatú, a petrezselyemzöld illata harmonikusan érezhető.
Íz:
A hús tölteléke ételízesítő ízű, a sóhasználat túlzó, a hús kissé túlsütött ízű, a rizs kevésbé ízletes, a petrezselyemzöld íze enyhén érezhető.
Részletes összetétel/anyaghányad :
A feltálalt menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás nem érkezett be.
Friss hírek
2024. november 21, csütörtök
Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.