Somogy megye - 95. számú vizsgálat - NÉBIH TOK Főzőkonyha "GYERMEKTÁBOR" - Siófok
null
Somogy megye - 95. számú vizsgálat - NÉBIH TOK Főzőkonyha "GYERMEKTÁBOR" - Siófok
Somogy megye - 95. számú vizsgálat - NÉBIH TOK Főzőkonyha "GYERMEKTÁBOR" - Siófok
Somogy megye - 95. számú vizsgálat - NÉBIH TOK Főzőkonyha "GYERMEKTÁBOR" - Siófok
95. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
NÉBIH TOK Főzőkonyha "GYERMEKTÁBOR"
(8600 Siófok, Vitorlás u. 15.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI
15,7 pont
Menü: Zöldborsókrémleves levesgyönggyel, borsostokány tésztakörettel és káposztasalátával, körte vagy alma (szabadon választva)
Mintavétel ideje: 2020. július 01.
Mintavételi alap : 69 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
ÉLBC Kft.
(1024 Budapest Keleti Károly u. 24.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsókrémleves léevesgyönggyel (346 g +46 g /adag)
Külső megjelenés:
Halványzöld lében a sűrítéshez használt tejtermék szemcseszerűen látszik, a lében borsóhéj darabok is úsznak. A levesbetétként kínált levesgyöngy szabályos gömb alakú, aranybarnára pirított.
Állomány:
A leves nem krémszerű, inkább hígabban folyó, de állományán érződik a borsó mennyiségéhez képest túlzó sűrítőanyag használat. A levesgyöngy ropogós, a levesben megfelelően visszapuhult.
Illat:
A zöldborsó, a tejtermék és a sűrítőanyag illata dominál. Összességében édeskés
Íz:
Édeskés ízű, a zöldborsó és a sűrítőanyag íze dominál. Ízében érződik az állománynál is tapasztalható, a zöldborsó mennyiségéhez képest túlzó sűrítőanyag használat.
Borsostokány tésztakörettel (228g + 158 g/adag)
Külső megjelenés:
Vajszínű fényes felületű orsótészta a köret. A pirospaprikától színezett, tetején megfelelő mennyiségben narancssárga zsiradékot tartalmazó, fekete borsszemcsékkel pöttyözött sűrű szafttal egyenletesen bevont barnás húscsíkok mellett gombaszeletek és zöldfűszer-levél darabok láthatók a tetszetős megjelenésű húsételben. A hús 30 mm - 70 mm hosszúságú, 10 mm széles.
Állomány:
A tészta jól átfőtt, nem összetapadt. A szaft megfelelő sűrűségű, hígan folyó, enyhén sűrített. A hús és a gomba megfelelő puhaságúra főtt, nem rágós.
Illat:
A kitálalt étel savanykás-fűszeres illatú. A tészta jellegzetes, tiszta, főtt illatú. Összhatásában harmonikus.
Íz:
A tokányban a bors íze dominál, emiatt enyhén csípős. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. A tészta tiszta, semleges ízű. Összhatásában savanykás-ízletes, harmonikus.
Káposztasaláta (126 g/adag)
Külső megjelenés:
Egyenetlen csíkokra vágott sárgásfehér színű friss fejeskáposzta és vöröshagyma csíkok keveréke a savanyúság, ami minimális felöntőlével kínált.
Állomány:
Roppanós állományú, a felöntőlé kis mennyisége miatt nem elég szaftos.
Illat:
Erősen ecetes-hagymás illatú.
Íz:
Nyálkahártyát irritálóan ecetes ízű, ami mellett a hagyma íze érződik csak, a káposztáé nem.
Alma (1 db /adag)
Külső megjelenés:
7-8 cm átmérőjű, jellemző alakú, zöldessárga színű, jellemzően zölden és barnán pöttyözött egészséges, ép alma a gyümölcs. A gyümölcshús törtfehér színű.
Állomány:
Lédús, de a fajtára jellemző, harsogósan ropogós.
Illat:
A gyümölcsre jellemző harmonikus, intenzív illatú.
Íz:
Édeskés-savanykás, érett gyümölcsre jellemző ízű.
Részletes összetétel/anyaghányad :
A kitálalt menühöz tartozó anyaghányad-nyílvántartás nem érkezett be.
Friss hírek
2024. november 21, csütörtök
Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.