null Somogy megye - 95. számú vizsgálat - NÉBIH TOK Főzőkonyha "GYERMEKTÁBOR" - Siófok

Somogy megye - 95. számú vizsgálat - NÉBIH TOK Főzőkonyha "GYERMEKTÁBOR" - Siófok

Somogy megye - 95. számú vizsgálat - NÉBIH TOK Főzőkonyha "GYERMEKTÁBOR" - Siófok

95. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
NÉBIH TOK Főzőkonyha "GYERMEKTÁBOR"
(8600 Siófok, Vitorlás u. 15.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,7 pont

 

 

Menü: Zöldborsókrémleves levesgyönggyel, borsostokány tésztakörettel és káposztasalátával, körte vagy alma (szabadon választva)

 

Mintavétel ideje: 2020. július 01.

Mintavételi alap : 69 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
ÉLBC Kft.
(1024 Budapest Keleti Károly u. 24.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsókrémleves léevesgyönggyel (346 g +46 g /adag)

Külső megjelenés:

Halványzöld lében a sűrítéshez használt tejtermék szemcseszerűen látszik, a lében borsóhéj darabok is úsznak. A levesbetétként kínált levesgyöngy szabályos gömb alakú, aranybarnára pirított.

Állomány:

A leves nem krémszerű, inkább hígabban folyó, de állományán érződik a borsó mennyiségéhez képest túlzó sűrítőanyag használat. A levesgyöngy ropogós, a levesben megfelelően visszapuhult.

Illat:

A zöldborsó, a tejtermék és a sűrítőanyag illata dominál. Összességében édeskés

Íz:

Édeskés ízű, a zöldborsó és a sűrítőanyag íze dominál. Ízében érződik az állománynál is tapasztalható, a zöldborsó mennyiségéhez képest túlzó sűrítőanyag használat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borsostokány tésztakörettel (228g + 158 g/adag)

Külső megjelenés:

Vajszínű fényes felületű orsótészta a köret. A pirospaprikától színezett, tetején megfelelő mennyiségben narancssárga zsiradékot tartalmazó, fekete borsszemcsékkel pöttyözött sűrű szafttal egyenletesen bevont barnás húscsíkok mellett gombaszeletek és zöldfűszer-levél darabok láthatók a tetszetős megjelenésű húsételben. A hús 30 mm - 70 mm hosszúságú, 10 mm széles.

Állomány:

A tészta jól átfőtt, nem összetapadt. A szaft megfelelő sűrűségű, hígan folyó, enyhén sűrített. A hús és a gomba megfelelő puhaságúra főtt, nem rágós.

Illat:

A kitálalt étel savanykás-fűszeres illatú. A tészta jellegzetes, tiszta, főtt illatú. Összhatásában harmonikus.

Íz:

A tokányban a bors íze dominál, emiatt enyhén csípős. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. A tészta tiszta, semleges ízű. Összhatásában savanykás-ízletes, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztasaláta (126 g/adag)

Külső megjelenés:

Egyenetlen csíkokra vágott sárgásfehér színű friss fejeskáposzta és vöröshagyma csíkok keveréke a savanyúság, ami minimális felöntőlével kínált.

Állomány:

Roppanós állományú, a felöntőlé kis mennyisége miatt nem elég szaftos.

Illat:

Erősen ecetes-hagymás illatú.

Íz:

Nyálkahártyát irritálóan ecetes ízű, ami mellett a hagyma íze érződik csak, a káposztáé nem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma (1 db /adag)

Külső megjelenés:

7-8 cm átmérőjű, jellemző alakú, zöldessárga színű, jellemzően zölden és barnán pöttyözött egészséges, ép alma a gyümölcs. A gyümölcshús törtfehér színű.

Állomány:

Lédús, de a fajtára jellemző, harsogósan ropogós.

Illat:

A gyümölcsre jellemző harmonikus, intenzív illatú.

Íz:

Édeskés-savanykás, érett gyümölcsre jellemző ízű.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A kitálalt menühöz tartozó anyaghányad-nyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >