null Somogy megye - 85. számú vizsgálat - "Miskolci Gyermektábor" Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Balatonmáriafürdői Gyermektábor Főzőkonyha - Balatonmáriafürdő

Somogy megye - 85. számú vizsgálat - "Miskolci Gyermektábor" Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Balatonmáriafürdői Gyermektábor Főzőkonyha - Balatonmáriafürdő

Somogy megye - 85. számú vizsgálat - "Miskolci Gyermektábor" Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Balatonmáriafürdői Gyermektábor Főzőkonyha - Balatonmáriafürdő

85. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
"Miskolci Gyermektábor"  Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Balatonmáriafürdői Gyermektábor Főzőkonyha
(8647 Balatonmáriafürdő, Dandár utca 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 10,2 pont

 

 

Menü: Zöldségleves, rizseshús káposztasalátával

 

Mintavétel ideje: 2019. július 03.

Mintavételi alap : 140 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Jegyzői kabinet, Üzemeltetési osztály, Táborüzemeltetés
(3525 Miskolc, Városház tér 8.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldségleves (502 g /adag)

Külső megjelenés:

Sárgás színű, opálos alaplében jellemző színű zöldborsószemek, nem megfelelően tisztított, barnás elszíneződéseket tartalmazó hullámos felületű narancsos sárgarépahasábok, törtfehér gyökérzöldséghasábok, jellemző színű karfiolrózsa darabok, zöldfűszerszemcse és zöldfűszerlevéldarabok, levesbetétként vajszínű galuska látható. Zsiradékmentes.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a karfiol túlfőtt, a többi zöldség és a levesbetét megfelelően átfőtt. Némelyik zöldség fás.

Illat: A zöldségek közül a zöldborsó illata dominál, de inkább üres, jellegtelen illatú.
Íz:

Jellegtelen, üres ízű, nem megfelelően fűszerezett csak a bors íze érződik. Sómentes, a só ízfokozó hatása nem érvényesül. Íztelen, vízszerű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rizseshús  (462 g/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikás szafttól narancsosra színezett törött rizsszemek között barnás színű, különböző méretűre vágott, jól tisztított húskockák láthatók. Apró fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Az étel csomókba összeállt.

Állomány:

A rizshez képest a hús mennyisége kevés. Az összetevők jól átfőttek, de összhatásában kissé száraz érzetű. A rizs kisebb-nagyobb rögökbe összeállt.

Illat: Fűszerszegény, üres, jellegtelen illatú, a pirospaprika illata érezhető.
Íz:

Nem megfelelően fűszerezett, ízesített, sómentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Káposztasaláta  (192 g/adag)

Külső megjelenés:

Egyenetlen, vastag és széles csíkokra vágott, zöldesfehér színű friss fejeskáposzta felületén nagy mennyiségben barnás színű őrölt fűszerszemcsék (köménymag) láthatók. Felöntőlét nem tartalmaz.

Állomány:

Többnyire roppanós érzetű, nem összeérett, a köményszemcsék rágáskor a fogak között "korcogó" érzést adnak.

Illat: Erősen köményes illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz:

A kömény íze a káposzta édeskés ízét elnyomja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldségleves

  • húsleves zöldség (fagyasztott)
  • zöldborsó (fagyasztott)
  • szárított petrezselyem
  • bors
  • ételízesítő
  • galuska (fagyasztott)
  • étolaj, napraforgó

Rizseshús

  • vöröshagyma
  • kockázott sertéscomb
  • pirospaprika
  • bors
  • rizs
  • TVpaprika
  • paradicsom
  • étolaj

Káposztasaláta

  • káposzta
  • kömény, őrölt
  • kristálycukor
  • ételecet

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >