Fenntartható lehetőségek a kakaó kihívásaira
A Nestlé egy szabadalmaztatott technikát fejlesztett ki, amely a kakaógyümölcs akár 30%-át felhasználja csokoládégyártáshoz, ezzel csökkentve a hulladékot.
A hagyományos csokoládégyártás során csak a kakaóbabot használják fel, míg a gyümölcs többi része nem kerül felhasználásra. A kutatók olyan módszer kísérleti stádiumán dolgoznak, mely nedves masszaként, természetes úton erjeszti a kakaógyümölcsöt, melyet csak ezután őrölnek, pörkölnek és szárítanak csokoládépehely formájára. A klímaváltozás egyre nagyobb hatással van a kakaó termesztésre, ezért olyan innovatív megoldásokat keresnek, amelyek segíthetnek a kakaótermelőknek maximálisan kihasználni termésük potenciálját. Ez a technika növelheti a felhasználható kakaóanyag mennyiségét, és több időt biztosíthat a termelőknek a hozamot javító mezőgazdasági gyakorlatokra, például a metszésre — írja a a Food Ingredients First.