null Nógrád vármegye - 151. számú vizsgálat - Jobbágyi Tipegő Bölcsőde - Tálalókonyha - Jobbágyi

Nógrád vármegye - 151. számú vizsgálat - Jobbágyi Tipegő Bölcsőde - Tálalókonyha - Jobbágyi

Nógrád vármegye - 151. számú vizsgálat - Jobbágyi Tipegő Bölcsőde - Tálalókonyha - Jobbágyi

151. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Jobbágyi Tipegő Bölcsőde - Tálalókonyha
(3063 Jobbágyi, Arany János út 19.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,3

Menü: Sertésaprópecsenye, bulgur, 1/2 párolt zöldség
Mintavétel ideje: 2022.08.15.

Korosztály: 1-3 éves

Mintavételi alap : 7 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Jobbágyi Község Önkormányzata
(3063 Jobbágyi, Ltp. 7.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Sertésaprópecsenye, bulgur, 1/2 párolt zöldség (43 g + 55 g + 54 g /adag)

Külső megjelenés: A bulgur sárgásfehér színű, matt felületű, néhány apróbb, villával könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. Jellegzetes alakú, mérete azonos, tetszetős. A zöldségköret különböző méretű brokkoli és karfiolrózsából, valamint azonos méretű sárgarépa kockákból áll, nem túl tetszetős, túlfőtt, szétmálló, de könnyen felismerhető. A pecsenyében a hús világosbarna színű, 1-5 cm hosszú, jól tisztított, a szaft világos-narancssárga színű, csomómentes, fekete és piros fűszerszemcséket, valamint kellő mennyiségű pirosas zsiradékcseppeket tartalmaz.
Állomány: A bulgur kellően átfőtt, rugalmas, kissé száraz, jól rágható. A zöldségek kissé túlfőttek, állományuk szétmálló, puha, könnyen rágható. A hús kellően átfőtt, puha, jól tisztított, nem zsíros, nem száraz, a szaft megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima.
Illat: Jellegzetes, harmonikus, a gabona natúr illata érezhető, tiszta. A zöldségek illatában a brokkoli és a karfiol intenzíven érezhető. A hús és a szaft megfelelően fűszerezett, jellegzetes, aromás.
Íz: A bulgur natúr íze könnyen felismerhető, tiszta, a só ízfokozó hatása közel megfelelően érvényesül. A zöldségek íze megfelelő, kevésbé harmonikus, a só ízfokozó hatása túlzottan érvényesül. A hús és a szaft megfelelően fűszerezett, harmonikus, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Összességében ízletes, egymást kiegészítve érik el a kellő ízhatást.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >