Nógrád vármegye - 151. számú vizsgálat - Jobbágyi Tipegő Bölcsőde - Tálalókonyha - Jobbágyi
Nógrád vármegye - 151. számú vizsgálat - Jobbágyi Tipegő Bölcsőde - Tálalókonyha - Jobbágyi
151. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Jobbágyi Tipegő Bölcsőde - Tálalókonyha
(3063 Jobbágyi, Arany János út 19.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,3 |
Menü: Sertésaprópecsenye, bulgur, 1/2 párolt zöldség
Mintavétel ideje: 2022.08.15.
Korosztály: 1-3 éves
Mintavételi alap : 7 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Jobbágyi Község Önkormányzata
(3063 Jobbágyi, Ltp. 7.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Sertésaprópecsenye, bulgur, 1/2 párolt zöldség (43 g + 55 g + 54 g /adag)
Külső megjelenés: | A bulgur sárgásfehér színű, matt felületű, néhány apróbb, villával könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. Jellegzetes alakú, mérete azonos, tetszetős. A zöldségköret különböző méretű brokkoli és karfiolrózsából, valamint azonos méretű sárgarépa kockákból áll, nem túl tetszetős, túlfőtt, szétmálló, de könnyen felismerhető. A pecsenyében a hús világosbarna színű, 1-5 cm hosszú, jól tisztított, a szaft világos-narancssárga színű, csomómentes, fekete és piros fűszerszemcséket, valamint kellő mennyiségű pirosas zsiradékcseppeket tartalmaz. |
Állomány: | A bulgur kellően átfőtt, rugalmas, kissé száraz, jól rágható. A zöldségek kissé túlfőttek, állományuk szétmálló, puha, könnyen rágható. A hús kellően átfőtt, puha, jól tisztított, nem zsíros, nem száraz, a szaft megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima. |
Illat: | Jellegzetes, harmonikus, a gabona natúr illata érezhető, tiszta. A zöldségek illatában a brokkoli és a karfiol intenzíven érezhető. A hús és a szaft megfelelően fűszerezett, jellegzetes, aromás. |
Íz: | A bulgur natúr íze könnyen felismerhető, tiszta, a só ízfokozó hatása közel megfelelően érvényesül. A zöldségek íze megfelelő, kevésbé harmonikus, a só ízfokozó hatása túlzottan érvényesül. A hús és a szaft megfelelően fűszerezett, harmonikus, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Összességében ízletes, egymást kiegészítve érik el a kellő ízhatást. |