Nógrád megye - 66. számú vizsgálat - Galgaguta Manóvár Óvoda Főzőkonyha - Galgaguta
null
Nógrád megye - 66. számú vizsgálat - Galgaguta Manóvár Óvoda Főzőkonyha - Galgaguta
Nógrád megye - 66. számú vizsgálat - Galgaguta Manóvár Óvoda Főzőkonyha - Galgaguta
Nógrád megye - 66. számú vizsgálat - Galgaguta Manóvár Óvoda Főzőkonyha - Galgaguta
66. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Galgaguta Manóvár Óvoda Főzőkonyha
(2686 Galgaguta, Kossuth út 70.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS
14,0 pont
Menü: Májgaluskaleves, Almáskalács, Mandarin
Mintavétel ideje: 2021. február 25.
Mintavételi alap : 25 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Galgauta Község Önkormányzata
(2686 Galgaguta, Kossuth út 86.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Májgaluskaleves (240 g /adag)
Külső megjelenés:
Az alaplé sötétebb szürkés-sárga színű, opálos, tetején kellő mennyiségben tartalmaz narancssárga zsiradékcseppeket, sok apró fekete fűszerszemcséket. A zöldségek: hagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller, fajtájukra
jellemző színűek, közel azonos méretűre kockázottak, 1-1 darab kevésbé jól tisztított. A levesbetét apró májgaluska, mennyisége megfelelő, barnás-rózsaszín színűek. A leves alján sok májgaluska és zöldség törmelék-foszlány látható.
Összhatásában kevésbé tetszetős megjelenésű.
Állomány:
Az alaplé hígan folyó, de a sok májgaluska törmeléktől sűrűbb hatású. A zöldségek és a levesbetét kissé túlfőtt, a májgaluska kissé szétmálló, ami rontja a leves élvezeti értékét.
Illat:
A leves jellemző illatú, tiszta, de kissé gyenge, a zöldségek és a májgaluska illata enyhén érezhető.
Íz:
A leves jellegtelen, íztelen, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. A májgaluska ízében majorannára emlékeztető íz érezhető.
Almás kalács (150g/adag)
Külső megjelenés:
A második fogásként tálalt 3 db 4,5x5,5 cm nagyságú, 3,5 cm magasságú téglalap alakú sütemény aranybarnára sült, felülete matt, márványos. Metszésfelületén látható, hogy a két törtfehér tésztaréteg között a
töltelék egyenletes vastagságú, de a tésztához képest mennyisége kevés. A töltelék jellemző barnás-sárgás színű, azonos méretűre reszelt alma.
Állomány:
A tészta megfelelően átsült, az alsó tésztaréteg a tölteléktől kissé ázott, szalonnás, tömörebb, kevésbé jól lazított. A tészta csomómentes, rugalmas, nem morzsálódó, nem széteső. Az alsó és felső tésztaréteg külső felülete
kissé száraz, nehezebben harapható, a töltelék kifolyik. A töltelékben lévő egyenletes méretűre reszelt alma megfelelően átfőtt, szaftos, puha.
Illat:
A bírált étel illata kalácsra kevésbé jellemző, gyenge, aromaszegény. A töltelék illatában a fahéj és alma jól érződik.
Íz:
A sütemény tésztája natúr, semleges, kissé íztelen. A töltelék savanykás-édeskés-fahéjas ízű, mennyisége kevés, ezért összességében az étel natúr jellegű, kevésbé karakteres.
Mandarin (38 g/adag)
Külső megjelenés:
A menüsorhoz kínált gyümölcs egy fél, hámozott mandarin. A gyümölcs megfelelően érett, tiszta, jellemző alakú, narancssárga színű, a gerezdek jól elkülöníthetők.
Állomány:
A mandarin megfelelően érett, lédús, rostos, friss érzetű.
Illat:
Illata jellegtelen, üres, aromaszegény.
Íz:
A mandarinra jellemző, édeskés-savanykás ízű, de kevésbé intenzív.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.