null Nógrád megye - 22. számú vizsgálat - Palotási Gyermeklánc Óvoda Tálalókonyha

Nógrád megye - 22. számú vizsgálat - Palotási Gyermeklánc Óvoda Tálalókonyha

Nógrád megye - 22. számú vizsgálat - Palotási Gyermeklánc Óvoda Tálalókonyha

22. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Palotási Gyermeklánc Óvoda Tálalókonyha (3042 Palotás, Szabadság út 39)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Májgombócleves, Milánói makaróni

 

Mintavétel ideje: 2016.10.24.

Napi adag: 30 adag/ebéd

Főzőkonyha: Palotás Község Önkormányzata Főzőkonyha

(3042 Palotás, Szabadság út 34.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgombócleves (2dl/adag)

Külső megjelenés:

Halványsárga, kissé opálos lében sárgarépa, fehérrépa, karalábé kockák és viszonylag sok eltérő méretű és alakú világos barna májgaluska. A zöldség nem kellő gondossággal tisztított. Az egyik sárgarépa darabon 0,7x0,5cm-es fekete folt látható. A májgombócban fekete fűszerszemcsék és zöldfűszer levél darabok, a leves alján borsszemcsék, tetején apró, világossárga zsírcseppek találhatók.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldségek puhák, kissé túlfőttek. A májgombóc rugalmasan puha, egyenletes állományú.

Illat:

A máj illata enyhén érezhető. Gyengén fűszeres, kevésbé aromás, kissé jellegtelen. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Enyhén túlsózott, kevésbé fűszeres. A viszonylag bőséges mennyiségű májgombóc ellenére a máj íze alig érezhető. Ízhatása nem teljesen harmonikus. Idegen íztől mentes.

Milánói makaróni (15dkg/adag)

Külső megjelenés:

Vajsárga színű, kb. 6 cm hosszúságú makaróni tészta. Ép, töredezéstől mentes, különálló szálak, felülete zsiradéktól fényes. A ragu élénkpiros színű, sűrű, viszonylag sok, hasábokra aprított sonkásfelvágott, gombaszeletek, fekete fűszerszemcsék és zöldfűszer levél darabok láthatók. A sajt sárga színű, vékonyra reszelt.

Állomány:

A tészta egyenletesen átfőtt, rugalmasan puha, nem tapad, nem törik. A ragu csomómentesen, kellő mértékben besűrített. A felvágott puha, a gomba jellegzetesen rugalmas. A sajt szájban elomló, olvadékony.

Illat:

A tészta jellegzetes gabona illatú. Tiszta. A mártás kellemesen fűszeres, paradicsomos, savanykás, az oregánó illata felismerhető. A sajt jellegzetes, kellemesen savanykás, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

A makaróni gabona ízű, tiszta. A mártás kellemesen savanykás-édeskés, paradicsomos, gombás, az oregánó íze is érezhető. A sajt enyhén savanykás, jellegzetes. Együtt fogyasztva kellően aromás, ízhatása harmonikus. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Májgombócleves

Karalábé kocka, mirelit

Sárgarépa kocka, mirelit

Fehérrépa, mirelit

Csirkemáj

Zsemlemorzsa

Majoranna

Tojás

Vöröshagyma

Őrölt bors

Petrezselyemzöld

Olaj

Milánói makaróni

Paradicsompüré

Gomba

Olaj

Oregánó

Sonka felvágott

Ketchup

Trappista félkemény sajt

Durum makaróni

 

 

 

 


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >