null Megvannak a Közétkeztetési Szakácsverseny elődöntőjének helyszínei, csapatai

Megvannak a Közétkeztetési Szakácsverseny elődöntőjének helyszínei, csapatai

2017. augusztus 31, csütörtök

A korábbi évek sikereit is felülmúlva, idén 52 csapat jelentkezett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) által szervezett Közétkeztetési Szakácsversenyre. A selejtezőn továbbjutó csapatok az elődöntőkben, öt helyszínen mérhetik össze tudásukat. Az első elődöntőt 2017. június 24-én Sárváron rendezték, melyen 5 nyugat-magyarországi csapat mutatta meg tehetségét. A régiós megmérettetést az Eurest Győr csapat színeiben versenyző Balázs Attila és Szabó Béla nyerte 51 ponttal.

A sárvári elődöntőn résztvevő csapatok:

  • Gagarin Team (Keszthely) – Posta Izabella és Sóstai József
  • Napraforgó (Szombathely) – Magyar Zsoltné és Puhr Károlyné
  • Pápoci Konyhások (Pápoc) – Rácz Klaudia és Nagyné Bak Annamária
  • Eurest Győr csapat (Győr) – Balázs Attila és Szabó Béla
  • Konyhabrigantik (Keszthely) – Sztaracsek József  Zsolt és Csirke Zsuzsanna


Konyhai zsűri tagjai:

  • Kovács Lívia – NÉBIH
  • Némedi József – NMGSZ
  • Tóth Dávid – NÉBIH


Kóstoló zsűri:

  • Rózsás Anikó, a KÖZSZÖV elnöke,
  • Sztana Ferenc, 2016-os szakácsverseny győztes csapatának tagja
  • Kupi Attila, 2016-os szakácsverseny győztes csapatának tagja
  • Hartmann Gabriella, a Magyar Dietetikusok Társaságának képviselője
  • Nagy Krisztián, minőségbiztosítási auditor, NÉBIH

Az elődöntők 2017 szeptemberében folytatódnak. Szeptember 16-án Pécsen, valamint Szarvason, 2017. szeptember 30-án pedig Miskolcon mérik össze tudásukat a versenyzők. A budapesti helyszínre beosztott csapatok a 2017. október 6-7-8-án küzdhetnek meg a régiós győztes címért, valamint a fináléba kerülésért. A hétvége utolsó napján kiderül az is, hogy melyik az a 12 csapat, aki továbbjut az országos döntőbe, amelyet 2018 februárjában, a Bocuse d’Or magyarországi döntőjének helyszínén tartanak.

Az elődöntőkben résztvevő csapatok

Pécs

Szarvas

Miskolc

Budapest

Budapest

Budapest

Budapest

2017. szeptember 16.

2017. szeptember 16.

2017. szeptember 30.

2017. október 6.

2017. október 7. délelőtt

2017. október 7.délután

2017. október 8.

Eurest Pécs csapat; Pécs

Lelei Boys, Maroslele

Egri Leánykák; Eger

Nikola Tesla csapata; Budapest VII. kerület

Eurest Budapest csapat; Törökbálint

Sodexo "A"; Budapest X. kerület

Füles Maci; Balatonlelle

Hungast Szekszárd; Szekszárd

Lefőzlek, Püspökladány

Dobó Katica Bölcsi; Eger

Canteenfood II. csapat; Budapest IX. kerület

Magyar Honvédség Katonaszakács csapata; Budapest XIV kerület

Formabontók; Budapest III. és XI. kerület

Zalagast Kft; Dunaújváros

Buzsák Térségi Konyha; Buzsák

Aranykezűek, Mezőhegyes

Egri Bölcsisekért; Eger

Canteenfood I. csapat; Budapest XIV. kerület

Földváry konyha; Vác

P.Dussmann-Bosch Hatvan; Hatvan

Szalki csapat; Szalkszentmárton

Hungast Pécs csapata; Pécs

Junior 44, Békéscsaba

TIK Tündérkert Óvoda konyhája; Tiszaújváros

Junior 92. üzem; Budapest VI. kerület

PQS; Biatorbágy

Made with love; Pécel

PD Samsung; Jászfényszaru

Klebi csapata, Kaposvár

Szentesi friss legénykék, Szentes

Hernád Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde Napközi Konyha; Bőcs

Junior 87- es csapata; Budapest XXI. kerület

Kukta-Bukta; Sülysáp

Borbála; Tatabánya

Halasi csapat; Kiskunhalas

Horizont; Szigetvár

KÖSZI, Berettyóújfalu

Diétás prímások; Kazincbarcika

RC Team; Budapest XXII. kerület

 

Gyermekmenza Kft. Budapesti Csapata (Hungast); Budapest III. kerület

 

Petőfi Szakácsai; Kaposvár

Csabakonyha 1. csapat, Békéscsaba

Recski Központi konyha; Recsk

 

 

 

 

 

Csabakonyha 2. csapat, Békéscsaba

Reménysugár; Debrecen

 

 

 

 

 

Kapcsolódó anyag
Döntős receptek 2013
Döntős receptek 2014
Döntős receptek 2016


Friss hírek

2023. december 14, csütörtök

Elismert tenyésztő szervezetek

Magyarországon elismert tenyésztő szervezetek

Tovább >

2022. május 23, hétfő

Katasztrófahelyzetek esetén alkalmazható engedmények

Növényevők esetén a takarmány legalább 60%-ának magából a termelőegységből kell származnia, ha ez nem lehetséges, akkor más ökológiai gazdaságokkal együttműködésben kell előállítani. Az emlősök táplálása során előtérbe kell helyezni az anyatejes táplálást az az adott fajra vonatkozóan előírt minimális ideig.

Tovább >