null Megnyílt az állatgyógyászati készítmény nagykereskedők antibiotikumforgalmazási jelentési felülete

Megnyílt az állatgyógyászati készítmény nagykereskedők antibiotikumforgalmazási jelentési felülete

2024. január 12, péntek

A nagykereskedők 2024. március 1-ig adhatják le éves jelentésüket az antibiotikum-hatóanyagú állatgyógyászati készítmények forgalmazásáról. Az adatszolgáltatás a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ügyfélprofil Rendszerén keresztül valósítható meg. Újdonság a rendszerben a „nullás jelentés” funkció.

A nagykereskedők számára is elérhetővé vált a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében az antibiotikum-hatóanyagú állatgyógyászati készítmények forgalmazásáról készített éves jelentés rögzítőfelülete. Az érintett vállalkozások március 1-ig nyújthatják be a tavalyi évre vonatkozó összefoglalójukat.
Idén először lehetőség nyílik úgynevezett „nullás jelentés” beadására azoknak a nagykereskedőknek, akik 2023-ban nem forgalmaztak antibiotikum-tartalmú, állatgyógyászati készítményt.

A felület használatát segítő útmutató a Nébih Állatgyógyászati termékek aloldaláról tölthető le.

A forgalmazás bejelentéséhez kapcsolódó részletes ügykatalógus-leírás elérhető a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében. 


Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >