null Megnyílt a regisztráció az EFSA-panelekbe

Megnyílt a regisztráció az EFSA-panelekbe

2017. június 12, hétfő

Június elsejével nyilvánossá vált a regisztráció az EFSA tudományos testületeibe jelentkezni kívánó szakértők számára.

Az Európai Élelmiszerbiztosági Hatóság (EFSA) több száz tudományos szakember tapasztalatára és véleményére támaszkodik annak érdekében, hogy az emberek, állatok és növények védelméhez megfelelő tanáccsal szolgáljon az uniós döntéshozók számára. Az egész élelmiszerláncot érintő kérdésekkel kapcsolatos független tudományos tanácsadás elengedhetetlen, amelyről többnyire az EFSA tíz tudományos testületében (panel) és Tudományos Bizottságában dolgozó szakemberek gondoskodnak. Ezeknek a testületeknek a tagsága háromévente megújul.

Az EFSA 2017. június 1-jén megnyitotta a panelek tagságának megújítására létrehozott hivatalos regisztrációs felületet. Regisztrációra 2017. szeptember 8-ig van lehetőség.

A tapasztalt és független EFSA szakértővel szemben támasztott alapkövetelmény az egyetemi diploma és minimum hét év szakmai tapasztalat az alábbi tudományterületek valamelyikén: genetika, ökológia, növénytudományok, állatorvos-tudomány, zoológia, toxikológia, táplálkozástan, orvostudomány, biológia, kémia, matematika/statisztika/biostatisztika, élelmiszer/takarmány technológia, farmakológia, expozíció-becslés, epidemiológia és élettudomány.

Az egyes tudományos testületek létszáma az adott munka jellegétől és mennyiségétől függően 15-25 fő között változik. Az EFSA Tudományos Bizottság tagjai az egyes panelek vezetői és még hat független tudományos szakértő.

A megújult testületek és a Tudományos Bizottság 2018 júliusában kezdik meg munkájukat. A tagok megbízása három évre szól.

A tudományos testületek tagságába a regisztráció a következőképpen történik:

Az érdeklődő szakembereknek a regisztrációhoz első lépésként az EFSA honlapján a szakértői oldalra (experts page) kell ellátogatniuk, és itt az „Apply here” gombra kattintani.

Azok a felhasználók, akik korábban már regisztráltak az EFSA karrier rendszerébe és létrehozták az általános profiljukat, a korábban megadott információkat belépéskor eleve látni fogják a jelentkezési lapon. A személyes alapinformációk szükség esetén frissítendők, ezután következhet a válaszadás a felhívás konkrét kérdéseire.

Ne feledje, hogy jelentkezését 2017. június 1. és szeptember 8. között tudja benyújtani az EFSA-hoz! Az általános profil létrehozása nem helyettesíti a megfelelően benyújtott jelentkezést.

Ne hagyja ki ezt az egyedülálló lehetőséget tudományos munkája és karrierje fejlesztésére!

A panelek tagságának megújításáról, a regisztrációról és a kiválasztási eljárásról az alábbi linkeken további információk érhetők el: 

dedicated website
explained in this video
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/170601

NÉBIH-es EFSA Focal Point: Sali Judit (REFI)


Friss hírek

2023. december 14, csütörtök

Elismert tenyésztő szervezetek

Magyarországon elismert tenyésztő szervezetek

Tovább >

2022. május 23, hétfő

Katasztrófahelyzetek esetén alkalmazható engedmények

Növényevők esetén a takarmány legalább 60%-ának magából a termelőegységből kell származnia, ha ez nem lehetséges, akkor más ökológiai gazdaságokkal együttműködésben kell előállítani. Az emlősök táplálása során előtérbe kell helyezni az anyatejes táplálást az az adott fajra vonatkozóan előírt minimális ideig.

Tovább >