null Megjelent az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) „Kémiai anyagok élelmiszereinkben” c. második jelentése

Megjelent az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) „Kémiai anyagok élelmiszereinkben” c. második jelentése

2016. december 16, péntek

A jelentés áttekintést ad az élelmiszerekben előforduló kémiai anyagokról és hangsúlyozza, hogy a növényvédő szerek és állatgyógyászati szerek maradékai tekintetében az EU-ban kielégítő a helyzet. 

Európa-szerte a tagállamok és érdekelt felek gyűjtik a növényekben, állatokban, élelmiszerekben és italokban előforduló kémiai anyagokkal kapcsolatos laboratóriumi vizsgálati adatokat és elemzik ezeket az információkat. Ez a munka támogatja a nemzeti és európai hatóságokat abban, hogy tisztában legyenek az élelmiszerbiztonsági helyzettel, és felmérjék a hatósági ellenőrzések hatásait. Ezek az elemzések annak megértésében is segítnek, ha új biztonsági értékelésre vagy intézkedésekre van szükség, és lehetőséget adnak a kutatások és adatgyűjtési tevékenységek prioritásainak meghatározására.

A jelentés angol, francia, német és olasz nyelven olvasható az EFSA honlapján.


Friss hírek

2024. július 23, kedd

Nagy érdeklődés fogadta a fitotoxicitás témában megrendezett tordasi szakmai napot

Az elmúlt héten Tordason Fitotoxicitási vizsgálatok kapcsán tartott szakmai bemutatót a Nébih. A nagy érdeklődést kiváltó rendezvény a VP1-1.2.1-23 kódszámú felhívás által elnyert projektnek köszönhetően valósulhatott meg.

Tovább >

2024. július 23, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.07.23.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >