null Közlemény környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramban résztvevő AKG támogatásra jogosultak részére

Közlemény környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramban résztvevő AKG támogatásra jogosultak részére

Közlemény környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramban résztvevő AKG támogatásra jogosultak részére
2015. szeptember 18, péntek

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet (továbbiakban támogatási rendelet) 11. § (2) bekezdése szerint a környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogram esetén a támogatási időszak tíz év.

Ennek megfelelően a környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramban résztvevőknek a támogatási rendelet 18. § (7) bekezdésében meghatározott elektronikus adatszolgáltatási kötelezettségüknek 2015-ben is eleget kell tenniük. Ez azt jelenti, hogy a gazdálkodási napló bizonyos adatainak elektronikus feltöltését az idei évben is el kell végezniük.

A gazdálkodási naplót papír alapon nem lehet beküldeni. Az adatszolgáltatás teljesítésére rendelkezésre álló időszak 2015. szeptember 1-től november 30-ig tart.  A gazdálkodási napló, valamint a benyújtással kapcsolatos információk a Hivatal honlapján, az alábbi linken találhatók:

http://anyk.nebih.gov.hu/

A gazdálkodási naplót csak ÁNYK formátumban lehet benyújtani.  A táblatörzskönyv szoftverek által generált xml fájlt is az ÁNYK keretprogramon keresztül kell beküldeni. A benyújtással kapcsolatos információk a fenti linken elérhetők.

Az adatszolgáltatással kapcsolatban a falugazdász hálózat segítségét lehet kérni.

Az adatok elektronikus benyújtásánál kérjük, tartsák szem előtt a fenti határidőt, mivel a gazdálkodási napló esetében határidőn túli beküldésre nincs lehetőség.


Friss hírek

A tulajdonosok négyötöde már megkapta a madárinfluenza miatti kártalanítást
2020. augusztus 7, péntek

A tulajdonosok négyötöde már megkapta a madárinfluenza miatti kártalanítást

Több nyugodt év után 2020-ban ismét megjelent a madárinfluenza betegség Magyarországon. A járványt – gyors és határozott intézkedésekkel – sikerült megállítani. A járványvédelmi szabályokat betartó, felelősen gazdálkodó tulajdonosoknak állami kártalanítás jár, amelyek több mint 80%-át, csaknem 9,5 mrd Ft-ot, már kifizetett a Nébih.

Tovább >

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >