null Közlemény környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramban résztvevő AKG támogatásra jogosultak részére

Közlemény környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramban résztvevő AKG támogatásra jogosultak részére

2015. szeptember 18, péntek

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet (továbbiakban támogatási rendelet) 11. § (2) bekezdése szerint a környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogram esetén a támogatási időszak tíz év.

Ennek megfelelően a környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogramban résztvevőknek a támogatási rendelet 18. § (7) bekezdésében meghatározott elektronikus adatszolgáltatási kötelezettségüknek 2015-ben is eleget kell tenniük. Ez azt jelenti, hogy a gazdálkodási napló bizonyos adatainak elektronikus feltöltését az idei évben is el kell végezniük.

A gazdálkodási naplót papír alapon nem lehet beküldeni. Az adatszolgáltatás teljesítésére rendelkezésre álló időszak 2015. szeptember 1-től november 30-ig tart.  A gazdálkodási napló, valamint a benyújtással kapcsolatos információk a Hivatal honlapján, az alábbi linken találhatók:

http://anyk.nebih.gov.hu/

A gazdálkodási naplót csak ÁNYK formátumban lehet benyújtani.  A táblatörzskönyv szoftverek által generált xml fájlt is az ÁNYK keretprogramon keresztül kell beküldeni. A benyújtással kapcsolatos információk a fenti linken elérhetők.

Az adatszolgáltatással kapcsolatban a falugazdász hálózat segítségét lehet kérni.

Az adatok elektronikus benyújtásánál kérjük, tartsák szem előtt a fenti határidőt, mivel a gazdálkodási napló esetében határidőn túli beküldésre nincs lehetőség.


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >