Komárom-Esztergom megye - 59. számú vizsgálat - Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola, II.telephelye Tálalókonyha - Ács
Komárom-Esztergom megye - 59. számú vizsgálat - Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola, II.telephelye Tálalókonyha - Ács
59. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola, II.telephelye Tálalókonyha
(2941 Ács, Ifjúság utca 1.)
A menü minősítése:
| ÁTLAG ALATTI | 11,6 pont |
Menü: Májgaluskaleves, Nudli gyümölcsös öntettel
Foto:

Mintavétel ideje: 2019. május 02.
Mintavételi alap : 41 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-11 év
A főzőkonyha neve, címe:
EUREST-Petz aladár Kórház Kp. Főzőkonyha
(9024 Győr, Vasvári Pál u. 24.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Májgaluskaleves (280 g /adag)
| Külső megjelenés: | Opálosan áttetsző lében apró kockára vágott (1x1 cm), jellemző színű mirelit sárgarépa, gyökérzöldségkockák és apróra vágott vöröshagyma látható A májgaluska különböző alakú és méretű, színe barnás-drappos, nagy részük szétmálló. Nyomokban zöldfűszer levélkék és galuska foszlányok láthatók. Zsiradékmentes. |
| Állomány: | A lé hígan folyó, a zöldségek átfőttek, némelyik túlfőtt, a galuska málló, ázott. |
| Illat: | A májgaluska illata mellett ételízesítőre emlékeztető illat dominál. |
| Íz: |
Jellegtelen, üres ízű, nem megfelelően fűszerezett, egyhangú ízvilágú. |
Nudli gyümölcsös öntettel ( 244 g/adag)
| Külső megjelenés: | Barnás-drapp, egyenletes színűre pirított zsemlemorzsába forgatott, 3-4 cm hosszú, 1 cm átmérőjű, hengeres nudli látható mályvaszínű, elvétve bordó színű gyümölcsfoszlányokat tartalmazó, (feltehetően mirelit erdei gyümölcs keverékből származó) híg gyümölcsöntettel tálalva. teteje porcukorral szórt. A morzsa egyenletesen fedi a tésztát. A nudli metszésfelülete piszkosfehér színű. |
| Állomány: | A tészta rugalmas, kissé gumiszerű. A gyümölcsöntetet a nudli hamar felszívja. |
| Illat: | A nudli semleges illatú, a gyümölcsmártás savanykás-édeskés illatú. |
| Íz: |
A nudli kissé jellegtelen, üres ízű, amit a mártás ízvilága sem képes kompenzálni. Nem kellően ízes, csak édes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Májgaluskaleves:
- Csirkemáj
- Olaj
- Tojáslé
- Liszt BL55
- Zsemlemorzsa
- Bors, őrölt
- Fűszerpaprika
- Majoranna
- Só, jódozott
- Vöröshagyma, tisztított
- Gyökér kocka mirelit
- Karalábé mirelit
- Petrezselymzöld, mirelit
- Sárgarépa kocka mirelit
Nudli gyümölcsöntettel:
- Keményítő, kukorica
- Olaj
- zsemlemorzsa
- Kristálycukor
- Porcukor
- Erdei gyümölcskeverék mirelit
- Nudli mirelit