Komárom-Esztergom megye - 56. számú vizsgálat - Nagyigmándi Kincseskert Óvoda Főzőkonyha - Nagyigmánd
Komárom-Esztergom megye - 56. számú vizsgálat - Nagyigmándi Kincseskert Óvoda Főzőkonyha
- Nagyigmánd
56. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Nagyigmándi Kincseskert Óvoda Főzőkonyha
(2942 Nagyigmánd, Kossuth Lajos utca 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 11,7 pont |
Menü: Rántott leves, Rakott zöldbab, Banán
Foto: Fényképfelvétel nem érkezett be
Mintavétel ideje: 2019. április 25.
Mintavételi alap : 400 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év
A főzőkonyha üzemeltetője:
Nagyigmánd Község Önkormányzata
(2942 Nagyigmánd, Kossuth Lajos utca 2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Rántott leves (296 g + 36 g /adag)
Külső megjelenés: | Pirospaprikától fakó drapposra színezett, opálos-zavaros vízszerű alaplében kis mennyiségben zöldfűszer darabok úsznak, tetején narancsos zsírcseppek láthatóak. Aranybarnára pirított, héjas, eltérő méretű (1-2 cm) zsemlekockák alkotják a levesbetétet. |
Állomány: | Az alaplé vízszerűen híg, a zsemlekocka nem egyenletesen pirított, a levesben kellően visszapuhul. |
Illat: | A leves jellegtelen illatú, üres a kömény illata gyengén érződik. A pirított zsemlekocka jellemző illatú. |
Íz: |
A leves íztelen, üres, jellegtelen, zsíros melegvízre emlékeztető ízhatású. A pirított zsemlekocka jellemző ízű |
Rakott zöldbab (354 g/adag)
Külső megjelenés: | A megközelítőleg hasáb alakban tálalt, tetszetős megjelenésű rakott étel a második fogás. Felületét egyenletesen bevont, enyhén sült tejfölréteg fedi. Metszéslapján a rétegek jól látszanak, összesültek. A rétegeket jellemző színű, vajszínű vágott zöldbab, egyenletesre darált, barna színű, pirospaprikás szafttól színezett hús és főtt rizs keveréke alkotja. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz, vízkiválás nem tapasztalható. |
Állomány: | Az összetevők megfelelően és egyenletesen átfőttek, összesültek. A hús rugalmasan puha, nem zsíros, nem száraz, rágási maradékot nem ad. A zöldbab kissé túlfőtt. |
Illat: | Jellegtelen, üres illatú. |
Íz: |
Kissé üres, nem megfelelő fűszerezésű. A só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. |
Banán (1 db - 196 g/adag)
Külső megjelenés: | Egyenletesen sárga, kellően érett, ép, barna foltoktól mentes, jellemző alakú banán. |
Állomány: | Megfelelően puha, nem túlérett, héjától könnyen elválik. |
Illat: | Tiszta, friss, jellemző, intenzív banán illat érezhető. |
Íz: |
Jellegzetes tiszta, kellően édes, érett, intenzív banán íz. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Rántottleves:
- Zsemle
- Búzaliszt
- Napraforgóolaj
- Vöröshagyma
- Só
Rakott zöldbab:
- Zöldbab
- Közepes zsírtartalmú sertéshús
- Tejföl, 12%-os
- Rizs
- Vöröshagyma
- Lecsókonzerv
- Napraforgóolaj
- Fűszerpaprika
- Jódozott só
- Fokhagyma
- Feketebors