null Komárom-Esztergom megye - 56. számú vizsgálat - Nagyigmándi Kincseskert Óvoda Főzőkonyha - Nagyigmánd

Komárom-Esztergom megye - 56. számú vizsgálat - Nagyigmándi Kincseskert Óvoda Főzőkonyha - Nagyigmánd

Komárom-Esztergom megye - 56. számú vizsgálat - Nagyigmándi Kincseskert Óvoda Főzőkonyha
- Nagyigmánd

56. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Nagyigmándi Kincseskert Óvoda Főzőkonyha
(2942 Nagyigmánd, Kossuth Lajos utca 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,7 pont

 

 

Menü: Rántott leves, Rakott zöldbab, Banán

Foto: Fényképfelvétel nem érkezett be

Mintavétel ideje: 2019. április 25.

Mintavételi alap : 400 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Nagyigmánd Község Önkormányzata
(2942 Nagyigmánd, Kossuth Lajos utca 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Rántott leves (296 g + 36 g /adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától fakó drapposra színezett, opálos-zavaros vízszerű alaplében kis mennyiségben zöldfűszer darabok úsznak, tetején narancsos zsírcseppek láthatóak. Aranybarnára pirított, héjas, eltérő méretű (1-2 cm) zsemlekockák alkotják a levesbetétet.
Állomány: Az alaplé vízszerűen híg, a zsemlekocka nem egyenletesen pirított, a levesben kellően visszapuhul.
Illat: A leves jellegtelen illatú, üres  a kömény  illata gyengén érződik. A pirított zsemlekocka jellemző illatú.
Íz:

A leves íztelen, üres, jellegtelen, zsíros melegvízre emlékeztető ízhatású. A pirított zsemlekocka jellemző ízű

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakott zöldbab (354 g/adag)

Külső megjelenés: A megközelítőleg hasáb alakban tálalt, tetszetős megjelenésű rakott étel a második fogás. Felületét egyenletesen bevont, enyhén sült tejfölréteg fedi. Metszéslapján a rétegek jól látszanak,  összesültek. A rétegeket jellemző színű, vajszínű vágott zöldbab, egyenletesre darált, barna színű, pirospaprikás szafttól színezett hús és  főtt rizs keveréke alkotja. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz, vízkiválás nem tapasztalható.
Állomány: Az összetevők megfelelően és egyenletesen átfőttek, összesültek. A hús rugalmasan puha, nem zsíros, nem száraz, rágási maradékot nem ad. A zöldbab kissé túlfőtt.
Illat: Jellegtelen, üres illatú.
Íz:

Kissé üres, nem megfelelő fűszerezésű. A só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Banán (1 db - 196 g/adag)

Külső megjelenés: Egyenletesen sárga, kellően érett, ép, barna foltoktól mentes, jellemző alakú banán.
Állomány: Megfelelően puha, nem túlérett, héjától könnyen elválik.
Illat: Tiszta, friss, jellemző, intenzív banán illat érezhető.
Íz:

Jellegzetes tiszta, kellően édes, érett, intenzív banán íz.

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Rántottleves:

  • Zsemle
  • Búzaliszt
  • Napraforgóolaj
  • Vöröshagyma

 Rakott zöldbab:

  • Zöldbab
  • Közepes zsírtartalmú sertéshús
  • Tejföl, 12%-os
  • Rizs
  • Vöröshagyma
  • Lecsókonzerv
  • Napraforgóolaj
  • Fűszerpaprika
  • Jódozott só
  • Fokhagyma
  • Feketebors

Friss hírek

2025. április 30, szerda

Pest vármegye - 03. számú vizsgálat - Tálalókonyha (közétkeztető) - Budapest

Pest vármegye - 02. számú vizsgálat - Barlang Étterem - Budapest

Tovább >

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >