null Komárom-Esztergom megye - 55. számú vizsgálat - József Attila Általános Iskola Tálalókonyha - Oroszlány

Komárom-Esztergom megye - 55. számú vizsgálat - József Attila Általános Iskola Tálalókonyha - Oroszlány

Komárom-Esztergom megye - 55. számú vizsgálat - József Attila Általános Iskola Tálalókonyha - Oroszlány

55. számú vizsgálat (tálalókonyha)

A mintavétel helye:
József Attila Általános Iskola Tálalókonyha
(2840 Oroszlány, Táncsics Mihály u. 42.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,6 pont

 

 

Menü: Tojásleves, Provence-i csirkemell petrezselymes bulgurral

Foto:

Mintavétel ideje: 2019. április 25.

Mintavételi alap : 310 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 év

A főzőkonyha neve, címe:
Bakos és Társai Vendéglátó Bt. Hunyadi Általános Iskola Főzőkonyha
(2840 Oroszlány, Ságvári köz 1-3.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (214 g /adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától színezett, barnás-narancsos színárnyalatú, opálos lében törtfehér színű egyenetlen, nagy méretű  tojásfoszlányok láthatók . Tetején nagy mennyiségű narancssárga zsiradékcsepp látható.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű, csomómentes,a csurgatott tojásfoszlányok puhára főttek, laza szerkezetűek, de némelyik gumis.
Illat: A zsiradék illata kelleténél erősebben érezhető, az dominál.  
Íz: Kissé üres ízű, az ecet íze mellett a zsiradék íze dominál.

 

 

 

 

 

 

Provence-i csirkemell petrezselymes bulgurral (234g + 266 g/adag)

Külső megjelenés: Az alapanyagra jellemző, drappos színű, kis mennyiségben zöldfűszerszemcséket tartalmazó bulgur a köret. A hús szaftja piros színű , rendkívül nagy mennyiségű zsiradékot tartalmaz, benne drappos színű, egyenetlen méretűre vágott szafttal bevont csirkehúsdarabok, jellemző színű eltérő alakú gombaszeletek és zöldfűszerszemcsék láthatók.
Állomány: A bulgur egyenletesen és jól átfőtt, kisebb összetapadt csomókat is tartalmaz. A szósz alapvetően híg, de a zsírtól sűrűn folyó, a hús és gomba átfőtt.
Illat: A kitálalt ételben a bulgurra jellemző gabona illat mellett egy zsíros illat érződik, amiben a kakukkfű dominál.
Íz:

A bulgurra jellemző gabona íz mellett zsíros, bazsalikomos-kakukkfüves, savanykás íz dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Tojásleves:

  • Tojás
  • Búzaliszt
  • Napraforgóolaj
  • Vöröshagyma
  • Ecet, 20%-os
  • Jódozott só
  • Fűszerpaprika
  • Petrezselyemzöld
  • Köménymag
  • Babérlevél

 Provence-i csirkemell petrezselymes bulgurral:

  • Csirkemell
  • Lilahagyma
  • Paradicsom konzerv
  • Csiperke
  • Napraforgóolaj
  • Fokhagyma
  • Jódozott só
  • Feketebors
  • Bazsalikom
  • Kakukkfű
  • Bulgur
  • Petrezselyemzöld

Friss hírek

2025. november 26, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.11.26.)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2025. november 14, péntek

Tájékoztató a növényvédő szer felhasználáskor keletkező hulladékok jogszerű kezeléséről

A gazdálkodók és a növényvédő szerrel szolgáltatást végző vállalkozások felelőssége nem merül ki a növényvédő szerek okszerű, szakszerű és biztonságos kijuttatásában. Minden esetben számolni kell a keletkező hulladékokkal is, melyek megfelelő kezelése az emberi egészség, a környezet és a természet védelme érdekében is kiemelt jelentőségű.

Tovább >