Komárom-Esztergom megye - 55. számú vizsgálat - József Attila Általános Iskola Tálalókonyha - Oroszlány
Komárom-Esztergom megye - 55. számú vizsgálat - József Attila Általános Iskola Tálalókonyha - Oroszlány
55. számú vizsgálat (tálalókonyha)
A mintavétel helye:
József Attila Általános Iskola Tálalókonyha
(2840 Oroszlány, Táncsics Mihály u. 42.)
A menü minősítése:
| ÁTLAG ALATTI | 11,6 pont |
Menü: Tojásleves, Provence-i csirkemell petrezselymes bulgurral
Foto:

Mintavétel ideje: 2019. április 25.
Mintavételi alap : 310 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 év
A főzőkonyha neve, címe:
Bakos és Társai Vendéglátó Bt. Hunyadi Általános Iskola Főzőkonyha
(2840 Oroszlány, Ságvári köz 1-3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tojásleves (214 g /adag)
| Külső megjelenés: | Fűszerpaprikától színezett, barnás-narancsos színárnyalatú, opálos lében törtfehér színű egyenetlen, nagy méretű tojásfoszlányok láthatók . Tetején nagy mennyiségű narancssárga zsiradékcsepp látható. |
| Állomány: | Az alaplé jellemző sűrűségű, csomómentes,a csurgatott tojásfoszlányok puhára főttek, laza szerkezetűek, de némelyik gumis. |
| Illat: | A zsiradék illata kelleténél erősebben érezhető, az dominál. |
| Íz: | Kissé üres ízű, az ecet íze mellett a zsiradék íze dominál. |
Provence-i csirkemell petrezselymes bulgurral (234g + 266 g/adag)
| Külső megjelenés: | Az alapanyagra jellemző, drappos színű, kis mennyiségben zöldfűszerszemcséket tartalmazó bulgur a köret. A hús szaftja piros színű , rendkívül nagy mennyiségű zsiradékot tartalmaz, benne drappos színű, egyenetlen méretűre vágott szafttal bevont csirkehúsdarabok, jellemző színű eltérő alakú gombaszeletek és zöldfűszerszemcsék láthatók. |
| Állomány: | A bulgur egyenletesen és jól átfőtt, kisebb összetapadt csomókat is tartalmaz. A szósz alapvetően híg, de a zsírtól sűrűn folyó, a hús és gomba átfőtt. |
| Illat: | A kitálalt ételben a bulgurra jellemző gabona illat mellett egy zsíros illat érződik, amiben a kakukkfű dominál. |
| Íz: |
A bulgurra jellemző gabona íz mellett zsíros, bazsalikomos-kakukkfüves, savanykás íz dominál. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Tojásleves:
- Tojás
- Búzaliszt
- Napraforgóolaj
- Vöröshagyma
- Ecet, 20%-os
- Jódozott só
- Fűszerpaprika
- Petrezselyemzöld
- Köménymag
- Babérlevél
Provence-i csirkemell petrezselymes bulgurral:
- Csirkemell
- Lilahagyma
- Paradicsom konzerv
- Csiperke
- Napraforgóolaj
- Fokhagyma
- Jódozott só
- Feketebors
- Bazsalikom
- Kakukkfű
- Bulgur
- Petrezselyemzöld