null Komárom-Esztergom megye - 52. számú vizsgálat - Őszi Napfény Idősek Otthona Főzőkonyha - Kisbér

Komárom-Esztergom megye - 52. számú vizsgálat - Őszi Napfény Idősek Otthona Főzőkonyha - Kisbér

Komárom-Esztergom megye - 52. számú vizsgálat - Őszi Napfény Idősek Otthona Főzőkonyha - Kisbér

52. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Őszi Napfény Idősek Otthona Főzőkonyha
(2870 Kisbér, Deák Ferenc u. 69.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 10,0 pont

 

 

Menü: Reszelt tésztaleves, Zöldborsófőzelék vagdalthússal 

Foto: Nem érkezett be fényképfelvétel

Mintavétel ideje: 2019. április 17.

Mintavételi alap : 220 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: idős korosztály

A főzőkonyha üzemeltetője:
Őszi Napfény Idősek Otthona
(2870 Kisbér, Deák Ferenc u. 69.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Reszelttészta leves (400 g /adag)

Külső megjelenés: Pirospaprikától narancsos-barnásra színezett opálos, nagyon zavaros alaplében nagy mennyiségben változó méretű hagymadarabok, és gombóccá összecsomósodott reszelttészta látható. Tetején zsiradékcseppek úsznak.
Állomány: A szétfőtt tésztától és a nagy mennyiségű megfőtt hagymától sűrű.
Illat: Hagymás-paprikás-rántásos illatú, enyhe köménymag illat is érződik.
Íz: A paprikás-rántásos, dominánsan hagyma íz mellett a köménymag íze érződik.

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsófőzelék vagdalthússal (416 g +134 g/adag)

Külső megjelenés: A jellegzetes sűrűségű, sárgás-rózsaszínes főzelékalapban arányaiban kevesebb mennyiségű, zöld színű zöldborsók láthatók. Szélén apró narancsos zsiradékcseppek gyöngyöznek. A feltétként tálalt vagdalt kb. 13,0-5,0 cm-es, 2 cm vastagságú, kézzel trapéz alakúra formázott. Felülete sötétebb barna színű, a homogén metszéslap világosbarna színű, fekete és piros apró fűszerszemcsék látszanak.
Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima de kissé nyúlós, a zöldborsó puha, ép, egyenletesen főtt át. A vagdalt homogén, pépes, tömör, sok sűrítőanyagot (kenyérbél) tartalmaz.
Illat: A főzelék illatában a sűrítőanyag illata dominál. A vagdalt löncshúsra emlékeztető illatú.
Íz:

A főzelék ízében a lisztes sűrítés íze dominál.  A vagdalt íze löncshúsra emlékeztető, sós.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Reszelttésztaleves

  • Liszt
  • Tojás
  • Étolaj
  • Vöröshagyma
  • Csemege paprika
  • Delikát
  • Burgonya
  • Pirosaranya

Vagdalt:

  • Comb, lapocka
  • Csemegepaprika
  • Étolaj
  • Vöröshagyma
  • Őröltbors
  • Tojás
  • Zsemlemorzsa
  • Fokhagymakrém
  • Kenyér
  • Delikát

Zöldborsófőzelék

  • Zöldborsó, mirelit
  • Liszt
  • Étolaj
  • Tejföl
  • Csemegepaprika

Friss hírek

2025. november 26, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.11.26.)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2025. november 14, péntek

Tájékoztató a növényvédő szer felhasználáskor keletkező hulladékok jogszerű kezeléséről

A gazdálkodók és a növényvédő szerrel szolgáltatást végző vállalkozások felelőssége nem merül ki a növényvédő szerek okszerű, szakszerű és biztonságos kijuttatásában. Minden esetben számolni kell a keletkező hulladékokkal is, melyek megfelelő kezelése az emberi egészség, a környezet és a természet védelme érdekében is kiemelt jelentőségű.

Tovább >