null Komárom-Esztergom megye - 50. számú vizsgálat - Jászai Mari Általános Iskola Főzőkonyha - Ászár

Komárom-Esztergom megye - 50. számú vizsgálat - Jászai Mari Általános Iskola Főzőkonyha - Ászár

Komárom-Esztergom megye - 50. számú vizsgálat - Jászai Mari Általános Iskola Főzőkonyha
- Ászár

50. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Jászai Mari Általános Iskola Főzőkonyha
(2881 Ászár Kossuth L. u. 26.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,8 pont

 

 

Menü: Tojásos leves, Zöldborsófőzelék csirkemellbrassóival, Alma

Foto: Nem érkezett be fényképfelvétel

Mintavétel ideje: 2019. április 16.

Mintavételi alap : 260 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 év

A főzőkonyha üzemeltetője:
Zséfár és Zséfár Kft.
(2881 Ászár Kossuth L. u.26.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásos leves (325 g /adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától enyhén színezett, barnás-narancsos színárnyalatú, áttetsző híg lében törtfehér színű 1-2 cm-es tojásfoszlányok láthatók az alapléhez képest megfelelő mennyiségben. A leves alján feltehetően ételízesítőből származó narancsos színű zöldségfoszlányok láthatók,  tetején apró zsiradékcseppek úsznak
Állomány: Az alaplé hígan folyó, csomómentes, nagyon gyengén sűrített.
Illat: A kömény és a babérlevél illata mellet ételízesítőre emlékeztető illat dominál.
Íz: A bors és kömény íze mellett ételízesítőre emlékeztető íz dominál. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsófőzelék csirkemellbrassóival (440 g/adag)

Külső megjelenés: A jellegzetes sűrűségű, sárgás-rózsaszínes főzelékalapban zöld színű zöldborsók láthatók. A feltétként tálalt, pirosas zsiradékcseppeket tartalmazó szaftos, egyenetlen méretűre vágott, barnás színű húscsíkok nem brassóira inkább raguszerű húsra emlékeztetnek. Tetszetős megjelenésű, étvágygerjesztő.
Állomány: A főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima, a zöldborsó puha, ép, egyenletesen főtt át. A hús átfőtt.
Illat: A főzelék illata jellegzetes, a feltét illatából a fokhagyma illata érződik ki.
Íz:

A főzelék ízében az édeskés  zöldborsó ízt a hús fokhagymás-fűszeres íze harmonikusan kiegészíti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma (1 db /adag)

Külső megjelenés: 7-8 cm átmérőjű, jellemző alakú, pirosas-sárgás színű, sárgásfehér színű gyümölcshússal.
Állomány: Friss, roppanós, jól rágható, lédús.
Illat: A gyümölcsre jellemző harmonikus, intenzív illatú.
Íz:

Édeskés ízű, aromás, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Anyaghányad-nyilvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2025. április 30, szerda

Pest vármegye - 03. számú vizsgálat - Tálalókonyha (közétkeztető) - Budapest

Pest vármegye - 02. számú vizsgálat - Barlang Étterem - Budapest

Tovább >

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >