Kolbl Nándorné bemutatása
Az OKÉS zsűri bemutatása
A NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának munkatársa, élelmiszerbiztonsági szakmérnök, közegészségügyi-járványügyi felügyelő, képzett érzékszervi bíráló. Több, mint 3 évtizede dolgozik a hatósági élelmiszerellenőrzés területén. Fő szakterülete az élelmiszerláncban – így a közétkeztetés területén is – használt fertőtlenítő hatású szerek hatékonysági vizsgálatának szervezése, hatósági intézkedések koordinálása. Évtizedek óta részt vesz területi hatósági szakemberek szakmai továbbképzésében.
A Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához című útmutatót (GHP) kidolgozó munkacsoport tagja. Bekapcsolódott a közétkeztetésben felszolgálásra kerülő készételek érzékszervi vizsgálata szempontrendszerének kidolgozásában. Szakmai mentorként vesz részt a minőségvezérelt közétkeztetési programban. Harmadik éve munkájával (konyhai zsűrizés) segíti az OKÉS Közétkeztetési Szakácsversenyek lebonyolítását.