null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 87. számú vizsgálat - Szent Tamás Görög Katolikus Ált. Isk. Újvárosi Ált. Isk Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 86. számú vizsgálat - Óvoda Tálalókonyha - Tiszajenő

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 87. számú vizsgálat - Szent Tamás Görög Katolikus Ált. Isk. Újvárosi Ált. Isk Tálalókonyha - Szolnok

87. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Szent Tamás Görög Katolikus Ált. Isk. Újvárosi Ált. Isk Tálalókonyha(5000 Szolnok, Dr. Durst J út 1.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,1 pont

 

 

Menü: Csontleves finommetélttel, Rántott tonhalfilé kukoricás rizzsel és céklasalátával

A feltálalt menüről fényképfelvétel nem érkezett be.

Mintavétel ideje: 2019. december 05.

Mintavételi alap : 73 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-14 éves korosztály

A főzőkonyha  neve, címe : nincs adat
 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves finommetélttel (390,6 g/adag)

Külső megjelenés:

Aranysárga, erősen opálos lé, mely felületén arányos mennyiségű apró zsiradékcseppek láthatók.
A lében hullámosra vágott sárgarépa hasábok és darabkák, karalábé hasábok, néhány zöldborsó szem, fehérrépa hasábok és darabkák, kevés karfiol rózsa, zöld fűszerszemcsék és csontfehér hengeres tésztaszálak láthatóak.
A zöldségek jellemző színűek. A lében aránylag sok fűszerszemcse látható.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldségek és a tészta túlfőtt.

Illat:

Jellegzetes, de kissé gyenge illatú. Kevésbé intenzív illatú.

Íz:

Kevésbé harmonikus, kevésbé finom, az ételízesítő íze dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rántott tonhalfilé kukoricás rizzsel (125,1g + 228,6 g /adag)

Külső megjelenés:

Hal: Aranybarnára sült, bundázott halfilé, mely hosszanti irányba kettévált. A panír teljesen befedi a halfilét, jól tapad. A metszéslapja enyhén rózsaszínes. Szálkát nem tartalmaz.
Kukoricás rizs: Csontfehér színű rizsszemek, mely arányos mennyiségű kukorica szemeket tartalmaz. A rizsszemek között több vöröscsíkos rizs, míg a kukorica szemek között néhány szürkés kukoricaszem látható.

Állomány:

Hal: A halfilé rugalmas, átsült. A panír a vizsgálat időpontjában visszapuhult. Kukoricás rizs: A rizs kellően átfőtt, puha. A kukoricaszemek egy része puha, de több kemény található benne. A rizsben több, villával nehezen szétnyomható nagy csomó van.

Illat:

Hal: A bunda illata erősebben érződik, sült hal illatú, de kevésbé jellegzetes.
Kukoricás rizs: Jellegzetes, tiszta illatú, a kukorica illata kicsit gyengébb.

Íz:

Hal: Sült panír, ill. sült hal ízű, de kissé zsíros érzetű. Kukoricás rizs: Jellegzetes, tiszta, megfelelően ízesített. Összhatásában a zsíros érzet dominál, kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

Céklasaláta (106,7 g /adag)

Külső megjelenés:

Barnás bordó színű, felületén nedvesen fénylő, felöntőlevet nem tartalmazó cékla szeletek. Több, nagyobb szelet mellett sok, tört darabka is látható.

Állomány:

Rugalmas, nem elpuhult.

Illat:

Az ecet illata dominál, a cékla illata gyengébben érezhető. Kömény illata is érezhető.

Íz:

Az ecet íze elnyomja a cékla és a fűszerek ízét. Kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A feltálalt menühöz nem érkezett be anyaghányad-nyilvántartás.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >