null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 83. számú vizsgálat - Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 83. számú vizsgálat - Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Tálalókonyha - Szolnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 83. számú vizsgálat - Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Tálalókonyha - Szolnok

83. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda Általános Iskola és Kézségfejlesztő Iskola Tálalókonyha

(5000 Szolnok, Liget u. 10)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 10,6 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves, Paprikásburgonya virslivel és káposztasalátával

 

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 19.

Mintavételi alap : 150 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-15 éves korosztály

A főzőkonyha  neve, címe :
Csüllög és Fia Kft
(5085 Rákóczifalva, Rákóczi Ferenc út 35.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (341,9 g/adag)

Külső megjelenés:

Opálos alaplében, mely pirospaprikától narancsos barnára színezett, jellemző színű zöldborsó, répakocka, fehérrépa kocka és törtfehér színű eperlevél tészta látható.
Több apróra tört tészta és zöldségdarab van a levesben, mely fűszerszemcsékkel van tarkítva. A leves felületén nagyobb mennyiségű zsíradék látható.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhák, kissé túlfőttek. A tészta túlfőtt.

Illat:

Kissé zsíros illatú, felismerhető a petrezselyem és a zöldborsó illata.

Íz:

Kevésbé harmonikus, lecsó és a konzerv zöldség jellegzetes utóíze érezhető, gyengén fűszeres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paprikásburgonya virslivel (366,2 g /adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától narancsos barnára színezett szaftos lében negyedelt cikk alakú burgonya, mely jellemzően vajszínű és bőséges mennyiségű, közel azonos vastagságú virsli karikák, mely rózsaszínes drappos színűek. A burgonya jól tisztított. Bőséges mennyiségű zsiradék látható a felszínén. A szaft fűszerszemcsékkel tarkított.

Állomány:

A szaft jellemzően sűrű, a burgonya jól átfőtt, puha. A virsli rugalmas, jól rágható, tömör.

Illat:

Intenzíven fűszeres, a fokhagyma és a kömény illata dominál. Kevésbé harmonikus.

Íz:

Jellegzetes, hagymás, erősen köményes és fokhagymás. Kevésbé harmonikus összhatásában.

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

Káposztasaláta (98,7 g /adag)

Külső megjelenés:

Arányos mennyiségű lében, zöldesfehér színű, közel azonos nagyságúra szeletelt fehér káposzta. A lé tiszta, áttetsző.

Állomány:

Ropogós, jól rágható, lédús.

Illat:

Édeskés, ecetes, friss káposztára jellemző illatú.

Íz:

Tiszta, friss, savanykás-édeskés, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 


Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldborsóleves

  • zöldborsó
  • sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • napraforgó étolaj
  • karalábé
  • vöröshagyma
  • zellergumó
  • petrezselyemzöld
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • feketebors, őrölt
  • só, jódozott
  • eperlevél tészta
  • natúr lecsó

Paprikásburgonya virslivel

  • burgonya
  • só, jódozott
  • napraforgó étolaj
  • vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • lecsó, natúr
  • kömény, őrölt
  • virsli, műbeles

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >