Jász-Nagykun-Szolnok megye - 83. számú vizsgálat - Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Tálalókonyha - Szolnok
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 83. számú vizsgálat - Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Tálalókonyha - Szolnok
83. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Általános Iskola és Kézségfejlesztő Iskola Tálalókonyha
(5000 Szolnok, Liget u. 10)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 10,6 pont |
Menü: Zöldborsóleves, Paprikásburgonya virslivel és káposztasalátával
Mintavétel ideje: 2019. szeptember 19.
Mintavételi alap : 150 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-15 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe :
Csüllög és Fia Kft
(5085 Rákóczifalva, Rákóczi Ferenc út 35.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsóleves (341,9 g/adag)
Külső megjelenés: |
Opálos alaplében, mely pirospaprikától narancsos barnára színezett, jellemző színű zöldborsó, répakocka, fehérrépa kocka és törtfehér színű eperlevél tészta látható. |
Állomány: |
Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhák, kissé túlfőttek. A tészta túlfőtt. |
Illat: |
Kissé zsíros illatú, felismerhető a petrezselyem és a zöldborsó illata. |
Íz: |
Kevésbé harmonikus, lecsó és a konzerv zöldség jellegzetes utóíze érezhető, gyengén fűszeres.
|
Paprikásburgonya virslivel (366,2 g /adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától narancsos barnára színezett szaftos lében negyedelt cikk alakú burgonya, mely jellemzően vajszínű és bőséges mennyiségű, közel azonos vastagságú virsli karikák, mely rózsaszínes drappos színűek. A burgonya jól tisztított. Bőséges mennyiségű zsiradék látható a felszínén. A szaft fűszerszemcsékkel tarkított. |
Állomány: |
A szaft jellemzően sűrű, a burgonya jól átfőtt, puha. A virsli rugalmas, jól rágható, tömör. |
Illat: |
Intenzíven fűszeres, a fokhagyma és a kömény illata dominál. Kevésbé harmonikus. |
Íz: |
Jellegzetes, hagymás, erősen köményes és fokhagymás. Kevésbé harmonikus összhatásában. |
Káposztasaláta (98,7 g /adag)
Külső megjelenés: |
Arányos mennyiségű lében, zöldesfehér színű, közel azonos nagyságúra szeletelt fehér káposzta. A lé tiszta, áttetsző. |
Állomány: |
Ropogós, jól rágható, lédús. |
Illat: |
Édeskés, ecetes, friss káposztára jellemző illatú. |
Íz: |
Tiszta, friss, savanykás-édeskés, harmonikus. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Zöldborsóleves
- zöldborsó
- sárgarépa
- petrezselyemgyökér
- napraforgó étolaj
- karalábé
- vöröshagyma
- zellergumó
- petrezselyemzöld
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- feketebors, őrölt
- só, jódozott
- eperlevél tészta
- natúr lecsó
Paprikásburgonya virslivel
- burgonya
- só, jódozott
- napraforgó étolaj
- vöröshagyma
- fűszerpaprika
- lecsó, natúr
- kömény, őrölt
- virsli, műbeles