Jász-Nagykun-Szolnok megye-30.számú vizsgálat-Szegő Gábor Általános Iskola
Jász-Nagykun-Szolnok megye-30.számú vizsgálat-Szegő Gábor Általános Iskola
számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szegő Gábor Általános Iskola (5000 Szolnok, Templom út 6.)
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.02.09. Napi adag: 318 adag/ebéd Főzőkonyha: Ozirisz Kft. Bajcsy Konyha (5000 Szolnok, Bajcsy Zs. út 2.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves (2,5dl/adag)
Külső megjelenés: |
Enyhén opálos lében, ami pirospaprikától színezett, egy darab húskocka, különböző méretű sárgarépa, fehérrépa darabok, karalábé és zeller kockák láthatók, cérnametélt tésztával. A zöldségek jellegzetes színűek. A felületén megfelelő mennyiségű zsiradék látható. |
Állomány: |
A tészta és a zöldségek kellően puhák. |
Illat: |
Jellegzetes, felhasznált anyagokra jellemző. Minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, minden idegen íztől mentes. |
Rántott hal (55g/adag), Burgonyapüré (180g/adag)
Külső megjelenés: |
13x8,5x0,5cm nagyságú, durvább panírba forgatott, aranybarnára sült rántott halszelet. A halszelet színe a törtfehértől a rózsaszínig terjed. A burgonyapüré világossárga színű. |
Állomány: |
A halszelet jól átsült, puha. A burgonyapüré közepesen sűrű, kissé vizes állományú. |
Illat: |
Kellemes, felhasznált anyagokra jellemző. Minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A halszelet finom, jellegének megfelelő. A burgonyapüré kissé édes. Minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Csontleves Sertés húsos csont Sertés fehér csont Sárgarépa Petrezselyemgyökér Zellergumó Petrezselyemzöld Kelkáposzta Vöröshagyma Karalábé Jódozott só Natúr lecsó konzerv Cérnametélt Őrölt bors
Rántott hal Afrikai harcsa filé Liszt Zsemlemorzsa Tojás só Olaj
Burgonyapüré Burgonya Margarin Só Tej 1,5%
|