null Január 31-ig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló EU-FORA programra

Január 31-ig lehet jelentkezni a 2020 szeptemberében induló EU-FORA programra

2020. január 9, csütörtök

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) ismét meghirdette az EU-FORA programot (European Food Risk Assessment Fellowship Programme), amelyre 2020. január 31-ig lehet jelentkezni.

A program lehetőséget nyújt a karrierjük elején és közepén járó kutatók számára, hogy valamelyik nagy, európai kockázatértékelési intézményben szerezzenek tapasztalatot az élelmiszerbiztonsági kockázatértékelés területén.

A programban részt vevő ösztöndíjasok egy 12 hónapos periódus idejére kapcsolódnak be egy másik európai ország élelmiszerbiztonsági kockázatértékelő intézményének munkájába. Az EU-FORA pályázatra a molekuláris biológia, biológia, mikrobiológia, állatorvostudomány / orvostudomány, mezőgazdasági tudományok, biokémia, kémia, környezeti tudományok, az élelmiszertechnológia és a toxikológia területén dolgozó szakemberek adhatják be jelentkezésüket.

A programról további információ az alábbi linken keresztül érhető el: http://www.efsa.europa.eu/en/engage/fellowship

Az ösztöndíjra jelentkezni a következő linken keresztül lehet január 31-ig: https://careers.efsa.europa.eu/jobs/efsa-european-food-risk-assessment-fellowship-programme-2020-196


Friss hírek

2025. december 19, péntek

Fokozott laboratóriumi kapacitás a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni védekezéshez

Idén közel 4000 mintát vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a szőlő aranyszínű sárgasága betegség (FD) felderítésére. A 2025-ben tapasztalt megemelkedett esetszámra reagálva a hivatal megsokszorozta laboratóriumi kapacitását, a vizsgálatok pedig három helyszínen zajlottak. A Nébih hangsúlyozza, hogy a védekezés folyamatos, és arra kéri a termelőket, hogy tartsák be a növényvédelmi előírásokat, valamint a betegség gyanúját haladéktalanul jelentsék a hatóságoknak.

Tovább >

2025. december 18, csütörtök

Megjelent az Európai Bizottság útmutatója a BPA betiltásával kapcsolatban

Az Európai Bizottság tavaly év végén betiltotta a biszfenol-A (BPA) használatát az élelmiszerekkel érintkező anyagokban, ami jelentős változásokat hoz a csomagolóanyagok és fogyasztási cikkek területén. A rendelet gyakorlati alkalmazásával kapcsolatban felmerült kérdések tisztázására a Bizottság most egy kérdés–válasz alapú útmutatót adott ki.

Tovább >