null Idén is kiemelten ellenőrzi a NÉBIH az import borászati termékeket

Idén is kiemelten ellenőrzi a NÉBIH az import borászati termékeket

Idén is kiemelten ellenőrzi a NÉBIH az import borászati termékeket
2012. szeptember 17, hétfő

2012. szeptember 17-től a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kiemelten ellenőrzi az import borászati termékeket.

Az idei év rendkívül aszályos időjárása miatt a 2012. évi szőlőtermés mennyisége jóval elmarad a korábbi évekhez képest, ennek következménye a hazai bortermelés jelentős csökkenése. Mindez várhatóan hatással lesz a külföldről származó borok és mustok behozatalára is, így indokolttá vált az import borok kiemelt ellenőrzésének ismételt bevezetése.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a borok első magyarországi tárolási helyén – nagy- és kiskereskedelmi egységekben, elosztó központokban, hűtőházakban és előállító létesítményekben – ellenőrzi, hogy azok megfelelnek-e az élelmiszerjog előírásainak. Az előállító helyek mellett raktárakban, hűtőházakban és szállítmányozás közben is várhatóak hatósági vizsgálatok.

Az első magyarországi tárolási helyen végzett vizsgálat a kísérő dokumentumokra is kiterjed, a szakemberek ellenőrzik az egyes tételek számláit, a pincekönyveket, a szállítási okmányokat, és a laboratóriumi vizsgálati eredményeket is. A borokból mintát vesznek, amelyeket laboratóriumi vizsgálatnak vetnek alá.
Az ellenőrzések visszavonásig folyamatosan tartanak.


Friss hírek

Készletjelentés
2022. augusztus 2, kedd

Készletjelentés

Készletjelentés és értékesítési jelentés a 435/2021. (VII. 16) Korm. rendelet szerint.

Tovább >

Külföldre vinné kedvencét? Ne felejtse el kikérni kisállata útlevelét!
2022. augusztus 2, kedd

Külföldre vinné kedvencét? Ne felejtse el kikérni kisállata útlevelét!

Sokan szeretnék házi kedvencüket magukkal vinni a külföldi nyaralásra. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a kisállat utaztatásra is léteznek egységes Európai Uniós szabályok, a különböző országok pedig speciális feltételeket is előírhatnak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a kutyák, macskák és görények külföldi utaztatásáról.

Tovább >