null Heves - vármegye - 163. számú vizsgálat - Laci Konyha (Cseperedő Óvoda Főzőkonyha) - Noszvaj

Heves - vármegye - 163. számú vizsgálat - Laci Konyha (Cseperedő Óvoda Főzőkonyha) - Noszvaj

Heves - vármegye - 163. számú vizsgálat - Laci Konyha (Cseperedő Óvoda Főzőkonyha) - Noszvaj

163. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Laci Konyha (Cseperedő Óvoda Főzőkonyha)
(3325 Noszvaj, Gárdonyi út 21.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,3

Menü: Csontleves, Pásztor tarhonya, Vegyes vágott savanyúság

Csontleves, Pásztor tarhonya, Vegyes vágott savanyúság

Mintavétel ideje: 2022.11.08.

Mintavételi alap : 304 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Magyar László
(3325 Noszvaj, Cseres utca 30/A)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves (477 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé tiszta, sárgás színű, átlátszó, tetején kis mennyiségű zsíradékcseppekkel és zöldfűszer darabokkal. A fogás gazdagon tartalmaz zöldségeket: különböző méretűre vágott sárgarépa darabokat, fehérrépa és karalábé kockákat, felezett bimbóskelt. A levesbetét cérnametélt.
Állomány: Az alaplé hígan folyó. A zöldségek jól tisztítottak, átfőttek. A levesbetét nem főtt túl.
Illat: A zöldségek illata felismerhető, harmonikus.
Íz: A fogáson elnevezésétől részben eltérően a zöldségek íze dominál, de összhatásában harmonikus, telt. A só ízfokozó hatása kellően érvényesül.

 

Pásztor tarhonya (346 g / adag)

Külső megjelenés: A tarhonya pirított, drappos színű, gépi. Közte kb. azonos nagyságúra vágott burgonyakockák, jól zsírtalanított húskockák, illetve kolbászdarabok láthatóak. A fogáson pirospaprika és feketebors fűszerszemcsék láthatóak.
Állomány: Minden alkotó kellően átfőtt, a hús rágási maradékot nem ad. A tarhonya pergős, nem összetapadt, nem száraz.
Illat: Jellegzetes, pirított tészta illata mellett magyaros, pörköltre emlékeztető illat érezhető a fogáson.
Íz: A fogás íze telt, harmonikusan fűszerezett, a hús íze pörköltre emlékeztető, a kolbász füstölt. Az étel íze az elnevezéssel összhangban van.

Vegyes vágott savanyúság (47 g / adag)

Külső megjelenés: Közel azonos nagyságúra gyalult, sárgarépa, hagyma, káposzta, uborka szeleteket, és kis mennyiségű felöntőlevet tartalmaz. A káposzta és vöröshagyma színe szürkés árnyalatú.
Állomány: Az összetevők állománya roppanós, nem elpuhult.
Illat: Intenzív ecetes-savanyú illat érezhető rajta.
Íz: A fogás ízén a savanyú íz dominál. A zöldség alkotóelemek íze emiatt alig érezhető.

Részletes összetétel/ anyaghányad:

Csontleves:

  • jódozott só
  • petrezselyem, friss
  • feketebors, őrölt
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • tészta, durum, cérnametélt
  • sertés csont
  • húsleves, zöldségkeverék

Pásztortarhonya:

  • jódozott só
  • pirospaprika
  • feketebors, őrölt
  • pulyka kolbász
  • kömény, őrölt
  • vöröshagyma
  • szalonna, füstölt
  • étolaj
  • tészta, tarhonya, durum
  • burgonya

Vegyes vágott savanyúság:

  • vegyesvágott

 


Friss hírek

2025. november 26, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.11.26.)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2025. november 14, péntek

Tájékoztató a növényvédő szer felhasználáskor keletkező hulladékok jogszerű kezeléséről

A gazdálkodók és a növényvédő szerrel szolgáltatást végző vállalkozások felelőssége nem merül ki a növényvédő szerek okszerű, szakszerű és biztonságos kijuttatásában. Minden esetben számolni kell a keletkező hulladékokkal is, melyek megfelelő kezelése az emberi egészség, a környezet és a természet védelme érdekében is kiemelt jelentőségű.

Tovább >