null Győr-Moson-Sopron vármegye - 053. számú vizsgálat - Királytó Óvoda és Bölcsőde, Bölcsőde Főzőkonyha - Kapuvár

Győr-Moson-Sopron vármegye - 053. számú vizsgálat - Királytó Óvoda és Bölcsőde, Bölcsőde Főzőkonyha - Kapuvár

Győr-Moson-Sopron vármegye - 053. számú vizsgálat - Királytó Óvoda és Bölcsőde, Bölcsőde Főzőkonyha - Kapuvár

052. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
Királytó Óvoda és Bölcsőde, Bölcsőde Főzőkonyha
(9330, Kapuvár, Arany János u. 10/a)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,3 pont

Menü: Főtt csirkemell almamártással és rizzsel

Főtt csirkemell almamártással és rizzsel

Mintavétel ideje: 2022.04.20.

Mintavételi alap : 22 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Királytó Óvoda és Bölcsőde
(9330, Kapuvár, Arany János u. 10/a)

Részletes érzékszervi minősítés:

Főtt csirkemell almamártással és rizzsel (116 g +196 g +96 g /adag)

Külső megjelenés: A törtfehér színű, egyenletesen apró méretűre kockázott főtt hús feltehetően ételízesítőtől színezett, sárgás színű szaftban tálalt. A hús mellé kínált mártás jellegzetes sűrűségű, barackvirág színű, benne vajszínű alma darabok és barna fűszerszemcsék látható arányos és megfelelő mennyiségben. Fehér színű, hosszúkás, pergős rizsszemek alkotják a köretet.
Állomány: A hús kellően átfőtt, könnyen rágható, porhanyós, szaftos. A mártás szakadozva folyó, sűrítése csomómentes, krémes, a gyümölcsök nem főttek szét, mennyiségük megfelelő. A rizs kissé keményre főtt.
Illat: A mártás illatában a fahéj illata dominál, a hús illatában az ételízesítő illata erőteljesebben érződik, a rizs főtt gabonára jellemző illatú.
Íz: A mártás fahéjas-édeskés-gyümölcsös ízű, amivel a hús jól fűszerezett íze harmonizál. A rizs jellegzetes, főtt gabona ízű. Összhatásában ízletes.

 

 

 


 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >