null Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma

Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma

Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma

Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma

41. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha
(9090 Pannonhalma, Petőfi Sándor u. 27.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,4 pont

 

 

Menü: Burgonyaleves, Temesvári tokány tésztakörettel

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 16.

Mintavételi alap : 142 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Pannonhalmi Óvoda Főzőkonyha
(9090 Pannonhalma Szabadság tér 21.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Burgonyaleves (402 g /adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsosra színezett, sűrítést tartalmazó opálos alaplében egyenletes méretűre darabolt sárgásfehér színű burgonyakockák,  narancsos színű, közel egyenletes kockázott sárgarépa, törtfehér színű  gyökérzöldségkockák és egyenletes méretűre aprított zöldfűszerlevelek úsznak. A leves tetején kis méretű narancsos zsiradékcseppek gyöngyöznek. A zöldségek mennyisége és arányuk megfelelő. A levesbetét vajszínű galuskatészta.

Állomány:

Az alaplé megfelelő sűrűségű, tartalmas.. A zöldségekés a levesbetét  átfőttek, megfelelő puhaságúak. 

Illat: Az elnevezésre jellemző, harmonikus, paprikás-burgonyás illatú.
Íz:

Telt ízhatású, jellegzetes, harmonikusan fűszerezett, enyhe ételízesítőre emlékeztető íz is érződik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temesvári tokány tésztakörettel ( 326 g + 232 g /adag)

Külső megjelenés:

Vajszínű fényes felületű szarvacskatészta a köret. A tejterméket tartalmazó, pirospaprikától narancsosra színezett szaftban 3-4 cm hosszú vajszínű zöldbabcsíkok, feketeborsszemcsék és  drappos-szürkés, a szafttal egyenletesen bevont nem tokány formára, hanem kockára vágott hús (2x2 cm) és piros színű paprikadarabok láthatók. Tetején narancsos zsiradékcseppek vannak.

Állomány: A tészta jól átfőtt. A szaft megfelelő sűrűségű, a hús egyenletesen főtt át, de néhol zsíros, a zöldbab puhára főtt.
Illat: A kitálalt étel harmonikus, fűszeres illatú.
Íz:

A tokány harmonikusan fűszerezett, telt ízű a tészta jellemző, tiszta ízű. Ízletes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Az anyaghányad-nyilvántartás technikai okok miatt nem feltölthető.


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Amit a klorátról tudni érdemes
2020. augusztus 5, szerda

Amit a klorátról tudni érdemes

Az elmúlt időszakban több pontatlan és félrevezető információ jelent meg a klorátok kapcsán. Mit érdemes tudni a klorát tartalmú növényvédő szerekről? Hogyan kerülhet az élelmiszerekbe klorát? Többek között ezekre a kérdésekre gyűjtötték össze a választ a Nébih szakemberei.

Tovább >