null Győr-Moson-Sopron megye - 37. számú vizsgálat -Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha - Győr

Győr-Moson-Sopron megye - 37. számú vizsgálat -Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha - Győr

Győr-Moson-Sopron megye - 37. számú vizsgálat -Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha - Győr

Győr-Moson-Sopron megye - 37. számú vizsgálat -Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha - Győr

37. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha
(9024 Győr, Kodály Zoltán utca 31.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,9 pont

 

 

Menü: Magvas halfilé rizibizivel, Savanyúság, 50%-os gyümölcslé

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 09.

Mintavételi alap : 1030 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetője:
Ördögkonyha Kft. 
(9024 Győr, Mészáros L. út 10.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magvas halfilé rizibizivel (106 g + 340 g /adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, kb. 6x 15 cm nagyságú, 1 cm vastagságú, jellemző hússzelet formájú, aranybarnára sütött panírral hiánytalanul fedett halszelet a húsétel. A bunda szezámmagot és tökmagot tartalmaz. A hal fehér metszésfelületű. Köretekén rizibizit kínálnak. A rizs sárgásfehér színű, jellemző, hosszúkás alakú, több tört szemet és néhány csomót tartalmaz. A zöldborsó zöldessárga színű, kissé túlfőtt.

Állomány:

A rizs kisebb, villával szétnyomható csomókat tartalmaz,  a zöldborsó kissé túlfőtt. A hal jól átsült, puha, megfelelő állományú, a bundázás átsül, ropogós. A panír a húshoz  jól tapad, a magvak mennyisége és eloszlása a panírban nem egyenletes.

Illat: A rizibizi tiszta, a gabonára és zöldborsóra jellemző illatú.  A hal tiszta illatú, nem erőteljes, inkább a sült panír illata érződik.
Íz:

A rizsjellemző, gabona ízű, a zöldborsó édeskés. A hal jellemző, tiszta, friss ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savanyúság ( 104 g /adag)

Külső megjelenés:

1 db negyedbe vágott, kb. 9-10 cm hosszú uborka egységesen olívazöld színű, megfelelően göbös felületű,  belseje világosabb színű, egynemű, átérett.

Állomány: Külseje roppanós, belseje egyöntetű, rugalmas állományú, friss érzetű, zsenge.
Illat: Jellegzetes, savanykás, ecetes, enyhe édesítőszerre jellemző illat érezhető.
Íz:

Dominánsan savanyú, ecetes.

 

 

 

 

 

 

 

 

50%-os gyümölcslé  (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Az ivólé sárgás színű, almalére jellemző, átlátszó, tükrös szűrt folyadék, homogén megjelenésű.

Állomány: A lé jellemző, vízszerűen folyó, egynemű, homogén.
Illat: Az 50%-os gyümölcslére jellemző, de gyengén alma illatú.
Íz:

Nem elég intenzív ízű, savanykás, az alma íze nem eléggé érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Magvas halfilé:

  • Búzaliszt
  • Mandula
  • Napraforgóolaj
  • Só, jódozott
  • Szezámmag
  • Tojás
  • Tőkehal, filézett
  • Tökmag
  • Zsemlemorzsa

 Rizibizi:

  • Napraforgóolaj
  • Petrezselyemzöld
  • Rizs
  • Só, jódozott
  • Zöldborsó

Friss hírek

A „chia mag” (aztékzsályamag) forgalmazásának szabályai
2020. július 3, péntek

A „chia mag” (aztékzsályamag) forgalmazásának szabályai

Az utóbbi évek egyik slágerterméke, a „chia mag” (aztékzsályamag) az Európai Unióban új élelmiszernek (novel food) minősül, ezért kizárólag az új élelmiszerekre vonatkozó előírásoknak megfelelően forgalmazható. Az alábbiakban összefoglaljuk az aztékzsályamag forgalmazásának aktuális speciális feltételeit.

Tovább >

Miért fontos a gyógyszerek ellenőrzése?
2020. június 29, hétfő

Miért fontos a gyógyszerek ellenőrzése?

Az Unió területén csak engedéllyel rendelkező, bizonyítottan jó minőségű, ártalmatlan és hatékony humán és állatgyógyászati készítmények hozhatók forgalomba. A gyógyszerek és vakcinák engedélyezése, gyártásuk, forgalmazásuk és felhasználásuk ellenőrzése szigorú szabályozási keretben történik, amelynek a laboratóriumi vizsgálatok is szerves részét képezik. Az engedélyezés során például szükség lehet a termékminta vizsgálatára és annak igazolására, hogy a termék megfelelő összetételű, illetve a gyártó által alkalmazott ellenőrzési módszerek kielégítőek. A szigorú jogi szabályozás, a jó gyártási, kereskedelmi és felhasználási gyakorlatok mellett is előfordulhat, hogy egy termék szennyeződik. Ilyen esemény volt a közelmúltban az állatgyógyászat területén a fipronillal szennyezett állatgyógyászai termékek okozta méhmérgezés, illetve a humán oldalról a sartan típusú vérnyomáscsökkentők nitrózamin-szennyezettsége. A független laboratórium által végzett vizsgálatok nemcsak a minőségi hibák, hanem a gyógyszerhamisítások felderítésében is elengedhetetlenül fontosak.

Tovább >