Vissza

Győr-Moson-Sopron megye - 37. számú vizsgálat -Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha - Győr

Győr-Moson-Sopron megye - 37. számú vizsgálat -Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha - Győr

Győr-Moson-Sopron megye - 37. számú vizsgálat -Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha - Győr

Győr-Moson-Sopron megye - 37. számú vizsgálat -Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha - Győr

37. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Ördögkonyha Kft. Fekete Konyha
(9024 Győr, Kodály Zoltán utca 31.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,9 pont

 

 

Menü: Magvas halfilé rizibizivel, Savanyúság, 50%-os gyümölcslé

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 09.

Mintavételi alap : 1030 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetője:
Ördögkonyha Kft. 
(9024 Győr, Mészáros L. út 10.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magvas halfilé rizibizivel (106 g + 340 g /adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, kb. 6x 15 cm nagyságú, 1 cm vastagságú, jellemző hússzelet formájú, aranybarnára sütött panírral hiánytalanul fedett halszelet a húsétel. A bunda szezámmagot és tökmagot tartalmaz. A hal fehér metszésfelületű. Köretekén rizibizit kínálnak. A rizs sárgásfehér színű, jellemző, hosszúkás alakú, több tört szemet és néhány csomót tartalmaz. A zöldborsó zöldessárga színű, kissé túlfőtt.

Állomány:

A rizs kisebb, villával szétnyomható csomókat tartalmaz,  a zöldborsó kissé túlfőtt. A hal jól átsült, puha, megfelelő állományú, a bundázás átsül, ropogós. A panír a húshoz  jól tapad, a magvak mennyisége és eloszlása a panírban nem egyenletes.

Illat: A rizibizi tiszta, a gabonára és zöldborsóra jellemző illatú.  A hal tiszta illatú, nem erőteljes, inkább a sült panír illata érződik.
Íz:

A rizsjellemző, gabona ízű, a zöldborsó édeskés. A hal jellemző, tiszta, friss ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savanyúság ( 104 g /adag)

Külső megjelenés:

1 db negyedbe vágott, kb. 9-10 cm hosszú uborka egységesen olívazöld színű, megfelelően göbös felületű,  belseje világosabb színű, egynemű, átérett.

Állomány: Külseje roppanós, belseje egyöntetű, rugalmas állományú, friss érzetű, zsenge.
Illat: Jellegzetes, savanykás, ecetes, enyhe édesítőszerre jellemző illat érezhető.
Íz:

Dominánsan savanyú, ecetes.

 

 

 

 

 

 

 

 

50%-os gyümölcslé  (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

Az ivólé sárgás színű, almalére jellemző, átlátszó, tükrös szűrt folyadék, homogén megjelenésű.

Állomány: A lé jellemző, vízszerűen folyó, egynemű, homogén.
Illat: Az 50%-os gyümölcslére jellemző, de gyengén alma illatú.
Íz:

Nem elég intenzív ízű, savanykás, az alma íze nem eléggé érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Magvas halfilé:

  • Búzaliszt
  • Mandula
  • Napraforgóolaj
  • Só, jódozott
  • Szezámmag
  • Tojás
  • Tőkehal, filézett
  • Tökmag
  • Zsemlemorzsa

 Rizibizi:

  • Napraforgóolaj
  • Petrezselyemzöld
  • Rizs
  • Só, jódozott
  • Zöldborsó

Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye - 74. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Péteri

Pest megye - 74. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Péteri

Budapest XVIII.ker. - 157. vizsgálat - Kondor Béla Általános Iskola Eurest Főzőkonyha

Budapest XVIII.ker. - 157. vizsgálat - Kondor Béla Általános Iskola Eurest Főzőkonyha

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Megjelent az EFSA tudományos véleménye a csecsemők hozzátáplálásának elkezdésére alkalmas életkor meghatározásáról
2019. október 17, csütörtök

Megjelent az EFSA tudományos véleménye a csecsemők hozzátáplálásának elkezdésére alkalmas életkor meghatározásáról

Frissítette az EFSA az étrendi referenciaértékek adatbázisát
2019. szeptember 12, csütörtök

Frissítette az EFSA az étrendi referenciaértékek adatbázisát

Növényvédőszer-maradékok az élelmiszerekben – Van ok az aggodalomra?
2019. augusztus 1, csütörtök

Növényvédőszer-maradékok az élelmiszerekben – Van ok az aggodalomra?

Megjelent az EFSA legújabb növényvédőszer-maradék jelentése
2019. június 28, péntek

Megjelent az EFSA legújabb növényvédőszer-maradék jelentése

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent
2019. május 21, kedd

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent

Győr-Moson-Sopron megye - 42. számú vizsgálat -Főzőkonyha - Győrszemere
2019. május 17, péntek

Győr-Moson-Sopron megye - 42. számú vizsgálat -Főzőkonyha - Győrszemere