null Győr-Moson-Sopron megye - 35. számú vizsgálat -RÁBAKÉSZ Kft. Écsi Főzőkonyha - Écs

Győr-Moson-Sopron megye - 35. számú vizsgálat -RÁBAKÉSZ Kft. Écsi Főzőkonyha - Écs

Győr-Moson-Sopron megye - 35. számú vizsgálat -RÁBAKÉSZ Kft. Écsi Főzőkonyha - Écs

35. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
RÁBAKÉSZ Kft. Écsi Főzőkonyha
(9083 Écs, Kossuth Lajos utca 41.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,0 pont

 

 

Menü: Gulyásleves, Túróstészta, Narancs

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 08.

Mintavételi alap : 270 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetője:
RÁBAKÉSZ Kft. 
(9027 Győr, Martin u. 1.) 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gulyásleves (369 g /adag)

Külső megjelenés:

A pirospaprikától színezett, pirosas-barnás opálos alaplében egyenletes méretűre darabolt narancsos, hullámos felületű sárgarépa, sárgás burgonyadarabok, zöldfűszerdarabok, és egyenetlen méretűre darabolt, barna színű húsdarabok láthatók. A leves alján szétfőtt hagyma és húsdarabok, tetején változó nagyságú zsiradékcseppek vannak.  A levesbetét kézi tarhonyatészta.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhák, átfőttek, némelyik túlfőtt, egy-két húskocka zsírosabb részt is tartalmazott. Az alaplé kissé zsíros érzetű.

Illat: A burgonya illata dominál, nem elég intenzív, kissé jellegtelen.
Íz:

Jellegzetes, a zöldségek íze jól érezhető, de nem elég telt íz hatású. Kissé zsíros érzetet hagy a szájban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túróstészta ( 464 g /adag)

Külső megjelenés:

Törtfehér-sárgás színű szélesmetélt tészta tetején, apró rögös állományú, csontfehér túró, jellemző színű tejföl és porcukorszórat látható a tésztához képest kis mennyiségben.

Állomány: A tészta egyenletesen főtt át, a túró laza, rögös állományú, a tejföl sűrűn folyó, a porcukor szórható. A rátét és szórat mennyisége a tésztához képest kevés, emiatt nem egyenletesen oszlatható.
Illat: Jellemző, a túró és tejföl savanykás illata megfelelően érezhető.
Íz:

A tészta kissé olajos ízű, a túró és tejföl enyhén savanykás ízét a porcukor édes íze nem enyhíti, az édesítés gyenge.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Narancs (1 db-188 g/adag)

Külső megjelenés:

1 db héjas, könnyen hámozható, jellemző színű 7-8 cm átmérőjű narancs a menüben tálalt gyümölcs. Héja 7 mm vastag.

Állomány: A gyümölcs megfelelően érett, jól rágható, magokat tartalmaz, többnyire lédús, de az egyik gyümölcs kissé száraz, rostos.
Illat: Jellegzetes, a gyümölcsre jellemző illatú.
Íz:

A gyümölcsre jellemző, de inkább savanykás, mint édes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Gyulyásleves:

  • Burgonya
  • Csemegepaprika
  • fehérrépa, mirelit
  • Kézi tarhonya, 4 tojásos
  • Kömény
  • Lecsó konzerv
  • Napraforgóolaj
  • Petrezselyemzöld
  • Sárgarépa, mirelit
  • Sertéscomb
  • Só, jódozott
  • Vöröshagyma
  • Zeller, mirelit

 Túróstészta:

  • Hosszú metélt 4 tojásos
  • Napraforgóolaj
  • Porcukor
  • Tejföl, 12%-os
  • Túró

Friss hírek

2025. április 30, szerda

Pest vármegye - 03. számú vizsgálat - Tálalókonyha (közétkeztető) - Budapest

Pest vármegye - 02. számú vizsgálat - Barlang Étterem - Budapest

Tovább >

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >