null Győr-Moson-Sopron megye - 34. számú vizsgálat -IMI Coop Kft. Óvoda Főzőkonyha - Pannonhalma

Győr-Moson-Sopron megye - 34. számú vizsgálat -IMI Coop Kft. Óvoda Főzőkonyha - Pannonhalma

Győr-Moson-Sopron megye - 34. számú vizsgálat -IMI Coop Kft. Óvoda Főzőkonyha - Pannonhalma

34. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
IMI Coop Kft. Óvoda Főzőkonyha
(9090 Pannonhalma, Szabadság tér 21.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,4 pont

 

 

Menü: Reszelttészta leves, Tökfőzelék sertéspörkölttel, Kenyér

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. május 07.

Mintavételi alap : 317 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetője:
IMI Coop Kft.
(9090 Pannonhalma, Szabadság tér 21.) 

Részletes érzékszervi minősítés:

Reszelttészta leves (338 g /adag)

Külső megjelenés:

Aranysárga színű opálos alaplében megfelelő mennyiségben jellemző színű sárgarépa és gyökérzöldség kockák láthatók. A leves tetején pirosas zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne néhány zöldséglevél darab található. a levesbetét vajszínű, egyenetlen méretű reszelt tészta.

Állomány:

A zöldségek és a levesbetét megfelelő puhaságú, néhány zöldségkocka szétfőtt. A leves jellemző sűrűségű.

Illat: Illata kissé jellegtelen.
Íz:

Ízében az ételízesítő jellemző íze dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tökfőzelék sertéspörkölttel ( 338 g + 124 g /adag)

Külső megjelenés:

Sárgásfehér színű, tetején  apró zsiradékcseppeket tartalmazó főzelékalapban, apró, 1,5-3 mm-es sárgás színű gyalult tökdarabok, és megfelelő mennyiségű, sötétzöld kaporlevéldarabok láthatóak. A megfelelő sűrűségű, piros paprikától színezett szaftban egyenetlen méretű (1-3 cm) húsdarabok barnás színűek, jól tisztítottak.

Állomány: A főzelék sűrítése csomómentes, megfelelő sűrűségű, a tök megfelelően átfőtt. A pörkölt megfelelő sűrűségű szaftjában a hús többnyire egyenletesen átfőtt.
Illat: A főzelék jellegzetes édeskés-kapros illata harmonizál a pörkölt paprikás illatával.
Íz:

A főzelék édeskés-kapros ízű, a pörkölt erősebben paprikás-köményes ízű. Összhatásában harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Fehérkenyér ( 100g-1 szelet /adag)

Külső megjelenés:

A kb. 1,0 cm vastag, 10 cm x 8 cm-es kenyérszelet szabályos alakú, formában sült. Héja világosbarna színű, a kenyérbél a felhasznált lisztre jellemző, törtfehér színű. A héj néhol lisztes, kormos.

Állomány: A bélzet a héj mellett szalonnás, kisebb lisztcsomókat is tartalmaz. A héj nem ropogós.
Illat: Jellegzetes illatú.
Íz:

Kissé jellegtelen ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

 Reszelttészta leves:

  • Bors
  • Napraforgóolaj
  • Petrezselyemgyökér, mirelit
  • Petrezselyemzöld
  • Sárgarépa, mirelit
  • Só, jódozott
  • Tarhonya, kézi
  • Vöröshagyma

 Sertéspörkölt:

  • Fokhagyma
  • Fűszerpaprika
  • Köménymag
  • Lecsó, natúr (konzerv)
  • Napraforgóolaj
  • Sertés lapocka
  • Só, jódozott
  • Vöröshagyma

Tökfőzelék:

  • Ecet
  • Fűszerpaprika
  • Kapor
  • Liszt, Búzaliszt BL55
  • Napraforgóolaj
  • Só, jódozott
  • Tejföl, 12%-os zsír

Friss hírek

2025. november 26, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.11.26.)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2025. november 14, péntek

Tájékoztató a növényvédő szer felhasználáskor keletkező hulladékok jogszerű kezeléséről

A gazdálkodók és a növényvédő szerrel szolgáltatást végző vállalkozások felelőssége nem merül ki a növényvédő szerek okszerű, szakszerű és biztonságos kijuttatásában. Minden esetben számolni kell a keletkező hulladékokkal is, melyek megfelelő kezelése az emberi egészség, a környezet és a természet védelme érdekében is kiemelt jelentőségű.

Tovább >