Fejér vármegye - 05. számú vizsgálat - Szent Vince Otthon (F) - Csákvár
Fejér vármegye - 05. számú vizsgálat - Szent Vince Otthon (F) - Csákvár
05. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Szent Vince Otthon (F)
(8083 Csákvár, Szent Vince utca 2.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,3 pont |
Menü: Brokkoli krémleves pirított kenyérkockával, Hentestokány főtt tészta
Mintavétel ideje: 2022.02.02.
Mintavételi alap : 110 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon
(8083 Csákvár, Szent Vince utca 2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Brokkoli krémleves pirított kenyérkockával (293,3 g + 35 g /adag)
Külső megjelenés: | Színe az alapanyagra jellemzően élénkzöld. Fekete fűszerszemcséket és apró sárgarépa-darabkákat tartalmaz. Homogén, csomómentes, a zöldségek egyenletesen pépesítettek. Kevés pehelyszerű csapadékot tartalmaz. A levesbetét közel azonos méretű, aranybarnára pirított kenyérkocka. A leves és a levesbetét aránya megfelelő. |
Állomány: | A jellemzőnél hígabban folyó, homogén, csomómentes, a zöldségek jól pürésítettek. A levesbetét egyenletesen pirított, megfelelően roppanós, nem visszapuhult. |
Illat: | Jellegzetes, telt, a felhasznált összetevőkre jellemző, harmonikus. |
Íz: | Jellegzetes, a felhasznált összetevőkre jellemző, de az ételízesítő íze enyhén dominál. |
Hentestokány főtt tészta ( 191,6 g + 181,6 g /adag)
Külső megjelenés: | A szaft-alap jellegének megfelelő sűrűségű, halványbarna színű. Nagy mennyiségű, narancssárga színű zsiradékot tartalmaz, tetején pehelyszerű csapadék látható. Fekete fűszerszemcséket tartalmaz. A hús jellemzően csíkokra vágott, közel azonos méretű és alakú, világosbarna színű. Apró kockára vágott, kellően zsírjára pirított szalonnát, valamint vékony csíkokra vágott csemegeuborkát tartalmaz. A tészta halványsárga színű rövidcső. Zsiradéktól enyhén csillogó felületű, ép. Az összetevők aránya megfelelő. A tételes kiszabási listán szereplő csemege debreceni a fogásban nem található meg. |
Állomány: | A szaft-alap megfelelő sűrűségű, pehelyszerű csapadékot és túl sok zsiradékot tartalmaz. A hús egyenletesen átfőtt, de tartalmaz néhány keményebb, nehezebben rágható darabot. Az uborka egyenletesen átfőtt, kellően puha, jól rágható. A hús jól tisztított, inas, rágós, zsíros részeket nem tartalmaz. A tészta egyenletesen főtt, puha, rugalmas. |
Illat: | Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevőkre jellemző. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. |
Íz: | Jellegzetes, telt, karakteres, az összetevők együttes hatása jól érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Brokkoli krémleves:
- Olaj (napraforgó)
- Tej (2,8%)
- Tejszín dobozos 1 l-es
- Tojás
- liszt
- bors, fekete őrölt db
- só, jódozott
- Ételízesítő (Delikát)
- Levesgyöngy
- Brokkoli
Hentestokány főtt tészta:
- Sertéslapocka
- Füstölt kenyérszalonna
- csemege debreceni
- olaj (napraforgó)
- bors, fekete, őrölt db
- só, jódozott
- fokhagyma
- petrezselyemzöld csomós
- vöröshagyma
- sűrített paradicsom konzerv