null Fejér vármegye - 05. számú vizsgálat - Szent Vince Otthon (F) Főzőkonyha - Csákvár

Fejér vármegye - 05. számú vizsgálat - Szent Vince Otthon (F) - Csákvár

Fejér vármegye - 05. számú vizsgálat - Szent Vince Otthon (F) - Csákvár

05. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
Szent Vince Otthon (F)
(8083 Csákvár, Szent Vince utca 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,3 pont

Menü: Brokkoli krémleves pirított kenyérkockával, Hentestokány főtt tészta

Brokkoli krémleves pirított  kenyérkockával, Hentestokány főtt tészta

Mintavétel ideje: 2022.02.02.

Mintavételi alap : 110 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon
(8083 Csákvár, Szent Vince utca 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkoli krémleves pirított kenyérkockával (293,3 g + 35 g /adag)

Külső megjelenés: Színe az alapanyagra jellemzően élénkzöld. Fekete fűszerszemcséket és apró sárgarépa-darabkákat tartalmaz. Homogén, csomómentes, a zöldségek egyenletesen pépesítettek. Kevés pehelyszerű csapadékot tartalmaz. A levesbetét közel azonos méretű, aranybarnára pirított kenyérkocka. A leves és a levesbetét aránya megfelelő.
Állomány: A jellemzőnél hígabban folyó, homogén, csomómentes, a zöldségek jól pürésítettek. A levesbetét egyenletesen pirított, megfelelően roppanós, nem visszapuhult.
Illat: Jellegzetes, telt, a felhasznált összetevőkre jellemző, harmonikus.
Íz: Jellegzetes, a felhasznált összetevőkre jellemző, de az ételízesítő íze enyhén dominál.

 

Hentestokány főtt tészta ( 191,6 g + 181,6 g /adag)

Külső megjelenés: A szaft-alap jellegének megfelelő sűrűségű, halványbarna színű. Nagy mennyiségű, narancssárga színű zsiradékot tartalmaz, tetején pehelyszerű csapadék látható. Fekete fűszerszemcséket tartalmaz. A hús jellemzően csíkokra vágott, közel azonos méretű és alakú, világosbarna színű. Apró kockára vágott, kellően zsírjára pirított szalonnát, valamint vékony csíkokra vágott csemegeuborkát tartalmaz. A tészta halványsárga színű rövidcső. Zsiradéktól enyhén csillogó felületű, ép. Az összetevők aránya megfelelő. A tételes kiszabási listán szereplő csemege debreceni a fogásban nem található meg.
Állomány: A szaft-alap megfelelő sűrűségű, pehelyszerű csapadékot és túl sok zsiradékot tartalmaz. A hús egyenletesen átfőtt, de tartalmaz néhány keményebb, nehezebben rágható darabot. Az uborka egyenletesen átfőtt, kellően puha, jól rágható. A hús jól tisztított, inas, rágós, zsíros részeket nem tartalmaz. A tészta egyenletesen főtt, puha, rugalmas.
Illat: Jellegzetes, telt, karakteres, a felhasznált összetevőkre jellemző. Az étel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.
Íz: Jellegzetes, telt, karakteres, az összetevők együttes hatása jól érezhető. Az étel elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 


Részletes összetétel/anyaghányad :

Brokkoli krémleves:

  • Olaj (napraforgó)
  • Tej (2,8%)
  • Tejszín dobozos 1 l-es
  • Tojás
  • liszt
  • bors, fekete őrölt db
  • só, jódozott
  • Ételízesítő (Delikát)
  • Levesgyöngy
  • Brokkoli

Hentestokány főtt tészta:

  • Sertéslapocka
  • Füstölt kenyérszalonna
  • csemege debreceni
  • olaj (napraforgó)
  • bors, fekete, őrölt db
  • só, jódozott
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld csomós
  • vöröshagyma
  • sűrített paradicsom konzerv

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >