null Fejér megye - 86. számú vizsgálat - Pákozdi Nyitnikék Óvoda tálalókonyha - Pákozd

Fejér megye - 86. számú vizsgálat - Pákozdi Nyitnikék Óvoda tálalókonyha - Pákozd

Fejér megye - 86. számú vizsgálat - Pákozdi Nyitnikék Óvoda tálalókonyha - Pákozd

86. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Pákozdi Nyitnikék Óvoda tálalókonyha
(8095 Pákozd, Hősök tere 8.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,6 pont

 

 

Menü: Zöldborsóleves, Sajtos halfilé burgonyapürével és céklasalátával

 

Mintavétel ideje: 2019. május 15.

Mintavételi alap : 115 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe :
Pákozdi Nyitnikék Óvoda Főzőkonyha
(8095 Pákozd, Hősök tere 8.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsóleves (262 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos, sárgás színű. Tetején zsiradékcseppek láthatók. Benne zöld fűszernövény darabok, sárgarépa karikák, zöldborsó szemek, piros és sárga színű paprikadarabok. A zöldségek jól tisztítottak, arányuk megfelelő. A levesbetét virág alakú, törtfehér színű tészta. A leves elnevezése és a bírált étel megjelenése összhangban van.

Állomány:

Az alaplé jellemző sűrűségű. A zöldségek és a levesbetét egyenletesen átfőttek, kellően puhák.

Illat:

Jellegzetesen telt, zöldborsó illat dominál. A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van.

Íz:

Édeskés, zöldborsós íz. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. A leves elnevezése és a bírált étel íze összhangban van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos halfilé burgonyapürével (312g /adag)

Külső megjelenés:

Halszeletre jellemző formájú, metszéslapja világosbarna színű. Rátétként sült reszelt sajt látható, amely kellően megsült, megpirult, a halhúshoz jól tapad. Szálkát nem tartalmaz. A hal felületén fekete fűszerszemcsék láthatók. A burgonyapüré homogén, pépesített, krémszerű, halványsárga színű. Láthatók benne fekete fűszerszemcsék. A bírált étel elnevezése és megjelenése összhangban van.

Állomány: A halhús kellően átsült, puha, omlós, megfelelő állagú, szálkát nem tartalmaz. A burgonyapüré selymes hatású, könnyed, lágy, krémes állagú.
Illat: Friss, karakteres, a halhús és a fűszerek illata harmonikusan érezhető. A burgonyapüré jellegzetes natúr, semleges illata érezhető.
Íz: Jellegzetes, a halhús sült íze, a fűszerek és a sajt íze harmonikusan érezhető. A felhasznált fűszerek íze karakteresebbé teszi a burgonya ízét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Céklasaláta (95 g /adag)

Külső megjelenés:

A cékla ép, egészséges, megfelelően érett, bordó színű, hullámosan szeletelt.

Állomány: Megfelelő állagú, ropogós, lédús, jól rágható.
Illat: Harmonikus édeskés-savanykás-ecetes illatú.
Íz: Harmonikus édeskés-savanykás-ecetes. Megfelelően savanyított.

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Zöldborsóleves:

  • zöldborsó
  • zellergumó
  • vöröshagyma
  • só, jódozott
  • sárgarépa, mirelit
  • petrezselyemzöld
  • napraforgóolaj
  • liszt
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • bors
  • durum, kismasnitészta

Burgonyapüré:

  • burgonya
  • burgonyapehely
  • margarin
  • tej, 2,8%
  • jódozott só

Sajtos halfilé:

  • tonhal
  • só, jódozott
  • trappista sajt
  • margarin

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >