null Fejér megye - 47. számú vizsgálat-XIII. kerületi Ifjúsági Tábor -Velence

Fejér megye - 47.számú vizsgálat-XIII. kerületi Ifjúsági Tábor -Velence

Fejér megye - 47.számú vizsgálat-XIII. kerületi Ifjúsági Tábor -Velence

47. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

XIII. kerületi Ifjúsági Tábor (2481 Velence, Széchenyi út 13.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: Májgaluska leves, Zöldborsó főzelék, Csibefasírt (pipi ropogós)

 

Mintavétel ideje: 2016.08.03.

Napi adag: 300 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

Üzemeltető: Kid S & B Kft.

(1223 Budapest, Húr utca 9/C)

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluska leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Áttetsző sárga színű alaplé, felületén apró zsiradékcseppek és zöldfűszer darabok láthatóak. A levesben halványszínű sárgarépa, zellerkockák aránytalan mennyiségben, tisztítottságuk néhol kifogásolható. Levesbetétként kb. 1,5x 1,5 cm nagyságú henger alakú májgaluska.

Állomány:

Az alaplé megfelelően hígan folyó. A zöldségek kissé túlfőttek, a májgaluska, rugalmas állagú, megfelelően megfőtt, néhány apróbb rágási maradék érezhető.

Illat:

Jellegzetes, a májgaluska fűszeres illata érezhető, harmonikus illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A májgaluska borsos utóíze valamint az ételízesítő íze dominál. Idegen íztől mentes.

 

Zöldborsófőzelék+ csibe fasírt (pipi ropogós) (3 dl+ 1db/adag)

 

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancsos színűre színezett főzelékben konzervborsóra emlékeztető színű halványzöld borsószemek

Petrezselyemzöldet és ételízesítőből származó répadarabkákat is tartalmaz. Feltétként aranybarna színű kb. 5 cm átmérőjű kb. 1cm vastagságú húspogácsa. Zsemlemorzsával egyenletesen bevont. Metszéslapja kívül drapp, közepén rózsaszínű, nyersnek tűnő, sületlen.

Állomány:

Megfelelő sűrűségű, sima állományú főzelék, a zöldborsó kissé egyenetlenül főtt túl főtt szemeket is tartalmaz , héjdarabok találhatóak a főzelékben. Csibe fasírt apróra darált, egynemű húspép, közepén sületlen, a prézli rágós, kemény.

Illat:

A főzelék kissé jellegtelen, a borsó illata kevésbé érződik, inkább a bors illata dominál. A csibe fasírton használt zsiradék illata érződik.

Íz:

A főzelék jellegtelen, üres inkább édeskés ízű. A csibe fasírt nem egységes fűszerezésű, nyers, szélein égett, elhasznált zsiradék ízű

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Májgaluskaleves

Sertés máj

Petrezselyem gyökér

Sárgarépa

Zöldborsó

Zsemlemorzsa

Vöröshagyma

Tojás

Liszt

Ételízesítő

Bors

Majoranna

Zöldborsó főzelék

Víz

Zöldborsó (mirelit)

Liszt

Tej 1,5%

Cukor

Kész termék, pipi ropogós

 


Friss hírek

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >

2025. március 31, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvekről” (2025.03.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >