Fejér megye- 112. számú vizsgálat - Kazay Endre Német Nemzetiségi Ált. Islk. Főzőkonyha - Vértesacsa
null
Fejér megye- 112. számú vizsgálat - Kazay Endre Német Nemzetiségi Ált. Islk. Főzőkonyha - Vértesacsa
Fejér megye- 112. számú vizsgálat - Kazay Endre Német Nemzetiségi Ált. Islk. Főzőkonyha - Vértesacsa
Fejér megye- 112. számú vizsgálat - Kazay Endre Német Nemzetiségi Ált. Islk. Főzőkonyha - Vértesacsa
112. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Kazay Endre Német Nemzetiségi Ált. Islk. Főzőkonyha
(8089 Vértesacsa, Vendel tér 17.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS
14,8 pont
Menü: Húsleves csigatésztával, Paradicsomos káposztafőzelék csirkenuggetsszel és burgonyás kenyérrel
Mintavétel ideje: 2020. december 10.
Mintavételi alap : 171 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Lovasberényi Református Egyházközség
8093 Lovasberény, Kossuth utca 84.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves csigatésztával (430 g /adag)
Külső megjelenés:
Az alaplé átlátszó, aranysárga színű, zsírtalan, vízszerű. Zöldséget, húst, fűszerszemcséket és fűszerdarabokat nem tartalmaz. 1 darab narancssárga színű paprika darab található benne. A levesbetét törtfehér színű eperlevél. A tésztadarabok nem sérültek, épek, kismértékben összetapadnak. A leves elnevezése és a bírált étel megjelenése nincs összhangban.
Állomány:
Az alaplé hígan folyó. A levesbetét megfelelően és egyenletesen átfőtt.
Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, paradicsomtól pirosra színezett. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben tartalmaz. Közel azonos méretű csíkokra szelt fejeskáposzta darabok találhatók benne. A sűrítés-dúsítás egynemű, sima, homogén, csomómentes. A közel azonos méretű, különböző formájú, apróra tört corn flakes-ben bundázott csirkemell darabok aranybarna színűek. Panírral egynletesen és hiánytalanul fedettek.
Állomány:
A főzelék jellemző sűrűségű, a sűrítés homogén, csomómentes. A káposzta megfelelően átfőtt, jól rágható. A nuggets kellően átsült, puha, rugalmas, jól rágható. A bundázás ropogós.
Illat:
A főzelék jellegzetes, telt, a zöldség-sűrítőanyag illata harmonikus, édeskés, paradicsomos. A bundázás jellegzetes sült illata és a hús illata harmonikus.
Íz:
Jellegzetes, friss ízű, a zöldség-sűrítőanyag íze harmonikus. Paradicsomos, édeskés, jellemzően ízesített, fűszerezett. A hús íze telt, friss ízhatású, a bundázás jellegzetes sült íze és a hús íze harmonikus.
Burgonyás kenyér (30,0 g/adag)
Külső megjelenés:
A kenyér egy egész szelet, formában sült. A héj a kenyértípusra jellemző világosbarna színű, matt, sima. Az alsó héj összefüggő. A kenyérbél átsült, a héjtól nem elváló, törtfehér színű.
Állomány:
A kenyérbél átsült, rugalmas, csomómentes, egyenletesen lazított, vékony pórusfalú.
Illat:
A kenyér illata aromás, jellemzően fűszerezett, harmonikus.
Íz:
A kenyér íze aromás, jellemzően fűszerezett, harmonikus.
Részletes összetétel/anyaghányad :
KHúsleves csigatésztával
só, jódozott
feketebors, őrölt
sárgarépa
vöröshagyma
petrezselyem, friss
durumtészta
marhalapocka
fokhagyma
kömény, őrölt
szerecsendió
gyömbér, őrölt
lecsó
zellergumó
karalábé
kelkáposzta
petrezselyemgyökér, friss
Paradicsomos káposztafőzelék
sűrített paradicsom
só, jódozott
vöröshagyma
fejeskáposzta
étolaj
búzaliszt
kristálycukor
zeller
őrölt kömény
Csirkenuggets
panírozott csirkenuggets
étolaj
Friss hírek
2025. november 26, szerda
Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.11.26.)
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
Tájékoztató a növényvédő szer felhasználáskor keletkező hulladékok jogszerű kezeléséről
A gazdálkodók és a növényvédő szerrel szolgáltatást végző vállalkozások felelőssége nem merül ki a növényvédő szerek okszerű, szakszerű és biztonságos kijuttatásában. Minden esetben számolni kell a keletkező hulladékokkal is, melyek megfelelő kezelése az emberi egészség, a környezet és a természet védelme érdekében is kiemelt jelentőségű.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.