null Fejér megye- 112. számú vizsgálat - Kazay Endre Német Nemzetiségi Ált. Islk. Főzőkonyha - Vértesacsa

Fejér megye- 112. számú vizsgálat - Kazay Endre Német Nemzetiségi Ált. Islk. Főzőkonyha - Vértesacsa

Fejér megye- 112. számú vizsgálat - Kazay Endre Német Nemzetiségi Ált. Islk. Főzőkonyha - Vértesacsa

112. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Kazay Endre Német Nemzetiségi Ált. Islk. Főzőkonyha
(8089 Vértesacsa, Vendel tér 17.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,8 pont

 

 

Menü: Húsleves csigatésztával, Paradicsomos káposztafőzelék csirkenuggetsszel és burgonyás kenyérrel

 

 

Mintavétel ideje: 2020. december 10.

Mintavételi alap : 171 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Lovasberényi Református Egyházközség
8093 Lovasberény, Kossuth utca 84.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves csigatésztával (430 g /adag)

Külső megjelenés:

 Az alaplé átlátszó, aranysárga színű, zsírtalan, vízszerű. Zöldséget, húst, fűszerszemcséket és fűszerdarabokat nem tartalmaz. 1 darab narancssárga színű paprika darab található benne. A levesbetét törtfehér színű eperlevél. A tésztadarabok nem sérültek, épek, kismértékben összetapadnak. A leves elnevezése és a bírált étel megjelenése nincs összhangban.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó. A levesbetét megfelelően és egyenletesen átfőtt.

Illat:

 Jellegtelen, ételízesítő jellegű illatú.

Íz:

Ételízesítő jellegű íz dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paradicsomos káposztafőzelék csirkenuggetsszel (591g /adag)

Külső megjelenés:

 Az alapszósz jellegzetes sűrűségű, paradicsomtól pirosra színezett. Zsiradékcseppeket kellő mennyiségben tartalmaz. Közel azonos méretű csíkokra szelt fejeskáposzta darabok találhatók benne. A sűrítés-dúsítás egynemű, sima, homogén, csomómentes. A közel azonos méretű, különböző formájú, apróra tört corn flakes-ben bundázott csirkemell darabok aranybarna színűek. Panírral egynletesen és hiánytalanul fedettek.

Állomány:

A főzelék jellemző sűrűségű, a sűrítés homogén, csomómentes. A káposzta megfelelően átfőtt, jól rágható. A nuggets kellően átsült, puha, rugalmas, jól rágható. A bundázás ropogós.

Illat:

A főzelék jellegzetes, telt, a zöldség-sűrítőanyag illata harmonikus, édeskés, paradicsomos. A bundázás jellegzetes sült illata és a hús illata harmonikus.

Íz:

Jellegzetes, friss ízű, a zöldség-sűrítőanyag íze harmonikus. Paradicsomos, édeskés, jellemzően ízesített, fűszerezett. A hús íze telt, friss ízhatású, a bundázás jellegzetes sült íze és a hús íze harmonikus. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyás kenyér (30,0 g/adag)

Külső megjelenés:

 A kenyér egy egész szelet, formában sült. A héj a kenyértípusra jellemző  világosbarna színű, matt, sima. Az alsó héj összefüggő. A kenyérbél átsült, a héjtól nem elváló, törtfehér színű.

Állomány:

A kenyérbél átsült, rugalmas, csomómentes, egyenletesen lazított, vékony pórusfalú.

Illat:

 A kenyér illata aromás, jellemzően fűszerezett, harmonikus.

Íz:

  A kenyér íze aromás, jellemzően fűszerezett, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

KHúsleves csigatésztával

  • só, jódozott
  • feketebors, őrölt
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • petrezselyem, friss
  • durumtészta
  • marhalapocka
  • fokhagyma
  • kömény, őrölt
  • szerecsendió
  • gyömbér, őrölt
  • lecsó
  • zellergumó
  • karalábé
  • kelkáposzta
  • petrezselyemgyökér, friss

Paradicsomos káposztafőzelék

  • sűrített paradicsom
  • só, jódozott
  • vöröshagyma
  • fejeskáposzta
  • étolaj
  • búzaliszt
  • kristálycukor
  • zeller
  • őrölt kömény

Csirkenuggets

  • panírozott csirkenuggets
  • étolaj

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >