null EU-FORA program fiatal kutatók számára

EU-FORA program fiatal kutatók számára

2020. december 17, csütörtök

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) fiatal kutatók számára ismét meghirdette az EU-FORA programot (European Food Risk Assessment Fellowship Programme – Európai élelmiszer-kockázatértékelési ösztöndíj program), amelyre az érdeklődők 2021. január 15-ig jelentkezhetnek.

A program lehetőséget nyújt a karrierjük elején és közepén járó kutatók számára, hogy valamelyik nagy, európai kockázatértékelési intézményben szerezzenek tapasztalatot az élelmiszerbiztonsági kockázatértékelés területén. A programban részt vevő ösztöndíjasok egy 12 hónapos periódus idejére kapcsolódnak be egy másik európai ország élelmiszerbiztonsági kockázatértékelő intézményének munkájába.

Az ösztöndíjról további információ az alábbi linken keresztül érhető el: https://www.efsa.europa.eu/en/engage/fellowship

A programról egyéb tájékoztatók a jelentkezőknek: https://careers.efsa.europa.eu/jobs/efsa-european-food-risk-assessment-fellowship-programme-2021-230

LinkedIn-en: https://www.linkedin.com/posts/efsa_efsafellowship-eufora-foodsafety-activity-6736641600698548224-G8la/

Twitteren: https://twitter.com/EFSA_EU/status/1330875570071220227?s=20


Friss hírek

2025. december 19, péntek

Fokozott laboratóriumi kapacitás a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni védekezéshez

Idén közel 4000 mintát vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a szőlő aranyszínű sárgasága betegség (FD) felderítésére. A 2025-ben tapasztalt megemelkedett esetszámra reagálva a hivatal megsokszorozta laboratóriumi kapacitását, a vizsgálatok pedig három helyszínen zajlottak. A Nébih hangsúlyozza, hogy a védekezés folyamatos, és arra kéri a termelőket, hogy tartsák be a növényvédelmi előírásokat, valamint a betegség gyanúját haladéktalanul jelentsék a hatóságoknak.

Tovább >

2025. december 18, csütörtök

Megjelent az Európai Bizottság útmutatója a BPA betiltásával kapcsolatban

Az Európai Bizottság tavaly év végén betiltotta a biszfenol-A (BPA) használatát az élelmiszerekkel érintkező anyagokban, ami jelentős változásokat hoz a csomagolóanyagok és fogyasztási cikkek területén. A rendelet gyakorlati alkalmazásával kapcsolatban felmerült kérdések tisztázására a Bizottság most egy kérdés–válasz alapú útmutatót adott ki.

Tovább >