null EU-FORA program fiatal kutatók számára

EU-FORA program fiatal kutatók számára

2020. december 17, csütörtök

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) fiatal kutatók számára ismét meghirdette az EU-FORA programot (European Food Risk Assessment Fellowship Programme – Európai élelmiszer-kockázatértékelési ösztöndíj program), amelyre az érdeklődők 2021. január 15-ig jelentkezhetnek.

A program lehetőséget nyújt a karrierjük elején és közepén járó kutatók számára, hogy valamelyik nagy, európai kockázatértékelési intézményben szerezzenek tapasztalatot az élelmiszerbiztonsági kockázatértékelés területén. A programban részt vevő ösztöndíjasok egy 12 hónapos periódus idejére kapcsolódnak be egy másik európai ország élelmiszerbiztonsági kockázatértékelő intézményének munkájába.

Az ösztöndíjról további információ az alábbi linken keresztül érhető el: https://www.efsa.europa.eu/en/engage/fellowship

A programról egyéb tájékoztatók a jelentkezőknek: https://careers.efsa.europa.eu/jobs/efsa-european-food-risk-assessment-fellowship-programme-2021-230

LinkedIn-en: https://www.linkedin.com/posts/efsa_efsafellowship-eufora-foodsafety-activity-6736641600698548224-G8la/

Twitteren: https://twitter.com/EFSA_EU/status/1330875570071220227?s=20


Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >