Csongrád-Csanád vármegye - 104. számú vizsgálat - Németh László Iskola Tálalókonyha - Hódmezővásárhely
Csongrád-Csanád vármegye - 104. számú vizsgálat - Németh László Iskola Tálalókonyha - Hódmezővásárhely
104. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Németh László Iskola Tálalókonyha
(6800 Hódmezővásárhely, Németh László utca 16 (Németh László Gimn. és Ált. Isk.))
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 15,8 pont |
Menü: Húsleves tésztával, Főtt sertésvirsli lencsefőzelékkel, Kenyér
Mintavétel ideje: 2022.09.13.
Mintavételi alap : 441 adag
Korosztály: 7-10 éves
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Prizma Food Szolgáltató Kft.
(2209 Péteri, Bereki utca 30.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves tésztával (288 g /adag)
Külső megjelenés: | Halványsárga hígan folyó lében sárgarépa, fehérrépa zöldségkockák, valamint zöld fűszerszemcsék, és kiskocka tészta van. Felületén zsiradék nem látható. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a zöldségek puhák, a tészta túlfőtt. |
Illat: | Üres illatú, nem emlékeztet az illat a megnevezésre. |
Íz: | Kevésbé telt, kevésbé fűszeres, üres ízű. Enyhén érezhetőek a zöldségek. |
Főtt sertésvirsli lencsefőzelékkel (57 g +315 g /adag)
Külső megjelenés: | Főzelék:sűrűn folyó, szürkés barnás színű szószban kellő mennyiségű, kissé szétfőtt lencse szemek vannak. Virsli: kb. 15 cm hosszú, barnás-rózsaszínes, burkolat nélküli főtt virsli. |
Állomány: | Főzelék: Megfelelő sűrűségű, a lencse kissé túlfőtt. Virsli: homogén, kellően puha. |
Illat: | Főzelék: jellegzetes, kevésbé fűszerezett. |
Íz: |
Főzelék: Jellegzetes, kevésbé ízesített. Virsli: kelleténél kissé intenzívebben fűszerezett. Összhatásában Jellegzetes, de kevésbé fűszerezett. |
Kenyér (47 g /adag)
Külső megjelenés: | Arányosan domború, vágott felületű kenyér, aranybarnára sülta héj. A bélzet drapp színű, sötétebb korpaszemcsék láthatók benne. |
Állomány: | Jól átsült, megfelelően rugalmas, több légbuborék látható. |
Illat: | Jellegzetes, gabona illatú. |
Íz: |
Jellegzetes, kevésbé aromás. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Húsleves tésztával:
- sárgarépa
- zeller
- petrezselyemgyökér
- durumtészta
- karalábé
- vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- napraforgóolaj
- tyúkhúsleves alap
- jódozott só
- fokhagyma
- feketebors
- gyömbér
Sült virsli:
- napraforgóolaj
- baromfivirsli
Lencsefőzelék:
- lencse
- tejföl 20 %
- búzaliszt
- napraforgóolaj
- vöröshagyma
- mustár
- cukor
- ecet 20 %-os
- jódozott só
- füstölt ízű alap
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- babérlevél
- Kenyér (félbarna)
- búzaliszt
- rozsliszt
- élesztő
- víz
- jódozott só