null Csongrád-Csanád vármegye - 104. számú vizsgálat - Németh László Iskola Tálalókonyha - Hódmezővásárhely

Csongrád-Csanád vármegye - 104. számú vizsgálat - Németh László Iskola Tálalókonyha - Hódmezővásárhely

Csongrád-Csanád vármegye - 104. számú vizsgálat - Németh László Iskola Tálalókonyha - Hódmezővásárhely

104. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Németh László Iskola Tálalókonyha
(6800 Hódmezővásárhely, Németh László utca 16 (Németh László Gimn. és Ált. Isk.))

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,8 pont

Menü: Húsleves tésztával, Főtt sertésvirsli lencsefőzelékkel, Kenyér

Húsleves tésztával, Főtt sertésvirsli lencsefőzelékkel, Kenyér

Mintavétel ideje: 2022.09.13.

Mintavételi alap : 441 adag 

Korosztály: 7-10 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Prizma Food Szolgáltató Kft.
(2209 Péteri, Bereki utca 30.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsleves tésztával (288 g /adag)

Külső megjelenés: Halványsárga hígan folyó lében sárgarépa, fehérrépa zöldségkockák, valamint zöld fűszerszemcsék, és kiskocka tészta van. Felületén zsiradék nem látható.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldségek puhák, a tészta túlfőtt.
Illat: Üres illatú, nem emlékeztet az illat a megnevezésre.
Íz: Kevésbé telt, kevésbé fűszeres, üres ízű. Enyhén érezhetőek a zöldségek.

 

Főtt sertésvirsli lencsefőzelékkel (57 g +315 g /adag)

Külső megjelenés: Főzelék:sűrűn folyó, szürkés barnás színű szószban kellő mennyiségű, kissé szétfőtt lencse szemek vannak. Virsli: kb. 15 cm hosszú, barnás-rózsaszínes, burkolat nélküli főtt virsli.
Állomány: Főzelék: Megfelelő sűrűségű, a lencse kissé túlfőtt. Virsli: homogén, kellően puha.
Illat: Főzelék: jellegzetes, kevésbé fűszerezett.
Íz:

Főzelék: Jellegzetes, kevésbé ízesített. Virsli: kelleténél kissé intenzívebben fűszerezett. Összhatásában Jellegzetes, de kevésbé fűszerezett.

 

 

 

 

 

Kenyér (47 g /adag)

Külső megjelenés: Arányosan domború, vágott felületű kenyér, aranybarnára sülta héj. A bélzet drapp színű, sötétebb korpaszemcsék láthatók benne.
Állomány: Jól átsült, megfelelően rugalmas, több légbuborék látható.
Illat: Jellegzetes, gabona illatú.
Íz:

Jellegzetes, kevésbé aromás.

Részletes összetétel/anyaghányad :

Húsleves tésztával:

  • sárgarépa
  • zeller
  • petrezselyemgyökér
  • durumtészta
  • karalábé
  • vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • napraforgóolaj
  • tyúkhúsleves alap
  • jódozott só
  • fokhagyma
  • feketebors
  • gyömbér

Sült virsli:

  • napraforgóolaj
  • baromfivirsli

Lencsefőzelék:

  • lencse
  • tejföl 20 %
  • búzaliszt
  • napraforgóolaj
  • vöröshagyma
  • mustár
  • cukor
  • ecet 20 %-os
  • jódozott só
  • füstölt ízű alap
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • babérlevél
  • Kenyér (félbarna)
  • búzaliszt
  • rozsliszt
  • élesztő
  • víz
  • jódozott só

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >