null Budapest XVIII.ker. - 157. vizsgálat -Kondor Béla Általános Iskola Eurest Főzőkonyha

Budapest XVIII.ker. - 157. vizsgálat - Kondor Béla Általános Iskola Eurest Főzőkonyha

Budapest XVIII.ker. - 157. vizsgálat - Kondor Béla Általános Iskola Eurest Főzőkonyha

157. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Kondor Béla Általános Iskola Eurest Főzőkonyha
(1181 Budapest, Kondor Béla sétány 7.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS

 

 

Menü: Erdei gyümölcsleves, Csirkemell jóasszony módra,
Tepsis burgonya


 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. november 23.

Mintavételi alap : 206 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály:

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Erdei gyümölcsleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Sötét lilás-rózsaszínű lében almakockák,
ribizli szemek, néhány felezett-negyedelt
szilva, meggyfoszlányok, 1-2 szeder.
Alján fűszerszemcsék.
Állomány: A lé besűrített, de a jellegzetesnél kissé
hígabb. Az alma ropogós, nem elpuhult.
A szilva és a meggy teljesen szétmálló.
A ribizli és a szeder jellegének
megfelelő.
Illat: Kellemes, jellegének megfelelő.
Édeskés-savanykás, intenzív szegfűszeg
és fahéj illat érezhető. Idegen szagtól
mentes.
Íz: Kellemesen savanykás, enyhén édeskés,
fahéjas, szegfűszeges. Jellegének
megfelelő, harmonikus. Idegen íztől
mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csirkemell jóasszony módra + Tepsis burgonya (1,5 dl+ 22 dkg /adag)

 

Külső megjelenés: Narancsos-drapp színű mártásban eltérő
kockára darabolt csirkemell filé,
zöldborsó, vékony csíkokra vágott
gépsonka, 1-2 gomba foszlány,
zöldfűszer darabkák, illetve
borsszemcsék.
A burgonya közel azonos (kb.1x1 cm)
méretű kockákra aprított, élénksárga
színű, fekete-piros fűszerszemcsékkel
gazdagon megszórva. Néhány szem az
intenzívebb pirítástól barnás színű.
Állomány: A hús rugalmasan puha, de kissé száraz,
kevésbé omlós. A borsó, a gomba, sonka
és burgonya kellően puha, nem szétfőtt.
Illat: Az összetevőkre jellemző, enyhén
füstös, gyengén fűszeres, kissé
jellegtelen.
A burgonya jellegének megfelelő.
Idegen szagtól mentes
Íz: A húsétel az összetevőkre jellemző, de
gyengébben fűszeres, kevésbé ízletes,
kevésbé harmonikus.
A burgonya jellegtelen, sótlan.
Összhatásában kissé jellegtelen,
gyengébb ízhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 10 adagra:

Erdei gyümölcsleves
Szilva mirelit 0,25 kg
Szeder mirelit 0,2 kg
Meggy mirelit 0,1 kg
Almakocka mirelit 0,2 kg
Só 0,002 kg
Szegfűszeg egész 0,001 kg
Fahéj egész 0,001 kg
Kristálycukor 0,2 kg
Liszt 0,1 kg
Tejföl 12% 0,15l

Csirkemell jóasszony módra
Csirkemell filé 0,8 kg
Füstölt kenyérszalonna 0,025 kg
Gépsonka 0,1 kg
Olaj 0,1 l
Liszt 0,1 kg
Őrölt bors 0,001 kg
Só 0,01 kg
Vöröshagyma 0,1 kg
Petrezselyemzöld 0,01 kg
Zöldborsó mirelit 0,15 kg
Csiperke szelet, mirelit 0,2 kg

Tepsis burgonya
Burgonya 2,6 kg
Só 0,005 kg
Olaj 0,035 l
 


 



 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >