Budapest- 22. vizsgálat - XIX. kerület - Hungária Általános Iskola és Kollégium
Budapest- 22. vizsgálat - XIX. kerület - Hungária Általános Iskola és Kollégium
22. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Hungária Általános Iskola és Kollégium (1195 Budapest, Hungária u. 37.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG |
nem |
|
Menü: Mintavétel ideje: 2013. február 04. Főzőkonyha: |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Sárgaborsó krémleves kolbásszal (0,4 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától enyhén színezett sárgásbarna színű lében apró galuskák, vékonyra szeletelt lecsókolbász, sárgarépa, hagymafoszlányok, zöldfűszerek. |
Állomány: |
Közepesen sűrűn folyó lé, túlfőtt tészta, puha kolbász. |
Illat: |
Jellegtelen, gyenge, kevésbé aromás. |
Íz: |
Gyenge, jellegtelen, az elnevezésre kevésbé jellemző, enyhén sós. |
Részletes összetétel: |
|
Krumplis tészta (0,4 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától narancsszínűre színezett kocka tészta tört burgonyával. A burgonya részben pépesre tört, részben nagyobb kockára vágott. A tészta nagy része összetapadt. |
Állomány: |
A tészta és a krumpli is vegyes állományú. A tészta többsége puha, túlfőtt, kisebb része kissé kemény. A krumpli egy része pépes, a nagyobb darabok kevésbé puhák. |
Illat: |
Nyers hagyma illata dominál, nem kellemes, nem harmonikus. |
Íz: |
Nyers hagyma íze kiérződik, nem harmonikus, nem kellemes. |
Részletes összetétel: |
|
Kovászos uborka (0,5 db/adag)
Külső megjelenés: |
4 db félbevágott, különböző méretű, olajzöld színű uborka. |
Állomány: |
Ropogós. |
Illat: |
Savanyú, kevésbé harmonikus. |
Íz: |
Savanyú, sós, kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|