Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 38. számú vizsgálat - Főzőkonyha (Őszi Napsugár) - Miskolc
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 38. számú vizsgálat - Főzőkonyha (Őszi Napsugár) - Miskolc
38. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Főzőkonyha (Őszi Napsugár)
(3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 101 (főzőkonyha))
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,8 pont |
Menü: Lebbencsleves, Mexikói sertésapró, rizsköret
Mintavétel ideje: 2023.01.12.
Mintavételi alap: 1100 g/ adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kórház- és Menzaétkeztetés Szolgáltató Zrt.
(1055 Budapest, Markó utca 1/B. II.em 19.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Lebbencsleves (460,50 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Opálos alaplében, különböző méretűre darabolt burgonya kockák és kissé töredezett világosbarna pirított tészta látható. Az alaplé felületén kismennyiségű narancssárga zsírcseppek találhatók. Az alaplében apró fűszerszemcsék és kis mennyíségű szalonna kocka is látható. |
Állomány: | Az alaplé jellegzetesen hígan folyó, a burgonyakockák átfőttek, a tészta kissé túlfőtt. |
Illat: | Tiszta, jellegtelen, az alkotórészek illata kevésbé érezhető. |
Íz: | Kissé jellegtelen, a fűszerezés és a só ízfokozó hatása nem érvényesül kellő mértékben. |
Mexikói sertésapró, rizsköret (177,07 g + 252,70 g / adag)
Külső megjelenés: | A ragu, sűrített barnás színű lében, felismerhető, jellegzetes zöldségdarabokat, különböző méretűre aprított húskockákat tartalmaz. Néhány húskockán zsírréteg figyelhető meg. A fűszerek felismerhetőek. A rizs pergős, nem összecsomósodott, jellemzően törtfehér színű. |
Állomány: | A ragu sűrített, csomómentes, a benne lévő húskockák puhák átfőttek. A zöldségek puhák, de ropogósak. A rizs puha, átfőtt, nem csomós. |
Illat: | A ragu aromás, zöldséges, fűszeres illatú, a rizs jellegzetes főtt gabona illatú. A fogás illata harmónikus. |
Íz: | A ragu ize zöldséges, enyhén fűszeres, telt, a rizs tisza jellegzetes. A fogás öszhatásában harmónikus ízű. |