Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 15. számú vizsgálat - Központi Gyermekkonyha - Felsőzsolca
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye - 15. számú vizsgálat - Központi Gyermekkonyha - Felsőzsolca
15. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Központi Gyermekkonyha
(3561 Felsőzsolca, Szent István utca 2.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,0 pont |
Menü: Tejfölös bableves, Paprikásburgonya virslivel
Mintavétel ideje: 2023.02.07.
Korosztály: 6-14 éves
Mintavételi alap: 832 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Felsőzsolcai Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezet
(3561 Felsőzsolca, Szent István utca 23.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tejfölös bableves (361,16 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Világos fakó barna színű alaplében, többnyire egész, barna színű babszemek és több üres babszem héj és közel azonos méretűre darabolt sárgarépa és fehér répa kockák láthatóak. A sűrített alaplé homogén, tetején apró fehér tejfölre emlékeztető pöttyök vannak. |
Állomány: | Az alaplé megfelelően sűrített, jellegzetesen folyó, homogén állagú. A sűrítés csomómentes. A babszemek és a zöldségek puhák, kellően átfőttek. |
Illat: | Tiszta, aromás, telt, enyhén savanykás, a fűszerezéshez használt babérlevél illata intenzíven felismerhető. |
Íz: | Aromás, harmonikus, kellemesen fűszerezett, savanykás ízvilágú. |
Paprikásburgonya virslivel (372,95 g / adag)
Külső megjelenés: | Piros paprikával naracsos barnára színezett, sűrű alapszószban burgonya kockák és virsli karikák láthatók. A virsli karikák aránya a burgonnya mennyiségéhez megfelelő. A burgony kockák felismerhetőek, de jelentősen lefőttek az alapszószba, mely ezáltal kásás, sűrű és szaftos. Az intenzív, jellegzetes szín ellenére, a fűszerszemcsék jól felismehetők. |
Állomány: | A burgony puha, átfőtt, melynek sűrítő hatása a szaftban jelentősen érvényesül, így az kellően sűrű. A virsli karikák kellően átfőttek, alakjukat megtartották, roppanósak. |
Illat: | Jellegzetesen telt, aromás, a fűszerezés illata harmonikusan érvényesül. |
Íz: | Telt, aromás, harmónikusan fűszeres ízvilágú. A fogás íze az elnevezéssel összhangban van. |