Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 54. számú vizsgálat - Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium főzőkonyhája - Tiszaújváros
Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 54. számú vizsgálat - Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium főzőkonyhája - Tiszaújváros
54. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium főzőkonyhája
(3580 Tiszaújváros, Munkácsy M. utca 13.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,4 pont |
Menü: Széchenyi leves, Temesvári csirkemell kagylótésztával, Narancs
Fotó: Nem érkezett be fényképfelvétel
Mintavétel ideje: 2019. február 19.
Mintavételi alap: 375 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 14-18 éves
Főzőkonyha üzemeltetője:
Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ Szervezet
3580 Tiszaújváros, Bethlen Gábor út 7
Részletes érzékszervi minősítés:
Széchenyi leves (500,3g /adag)
Külső megjelenés: | Opálos lében különböző méretű zöldségdarabok, sárga és fehér répa, karalábé. Felületén apró narancssárga zsírcseppek láthatóak egyenletes eloszlásban. Fűszerszemcsék a leves alján láthatóak. A levesbetét törtfehér grízgaluska benne világos rózsaszín darált sonka. Összességében tetszetős. |
Állomány: | Opálos lé. A zöldségek puhák, nem fásak. A galuska rugalmas, nem szétmálló. Gazdag leves. |
Illat: | Jellegzetes, enyhén zöldség illatú. Idegen és romlásra utaló szagtól mentes. |
Íz: | A felhasznált anyagokra jellemző, tiszta, enyhén zöldséges, fűszeres, kissé sós. Idegen vagy romlásra utaló íz nem érezhető. |
Temesvári csirkemell kagylótésztával (208,4g + 306,3g /adag)
Külső megjelenés: | Tetszetős, narancsos színű szaftban megfigyelhetünk paradicsomot, paprikát, fűszereket. A szaft kellően zsíros, melyben közel egyenletes nagyságú húsdarabok és sárgahüvelyű zöldbab darabok láthatóak. Az apró kagylótészta törtfehér, nem összeálló. |
Állomány: | A hús puha, rágási maradék nélkül rágható. A szósz sima, homogén, nem csomós. A zöldbab puha, főtt, nem fás. A tészta puha, nem túl főtt, nem ragad. |
Illat: | Kellemesen fűszeres pörkölt illatú. A füstölt szalonna illata jól érezhető. Idegen és romlásra utaló illattól mentes. |
Íz: |
Kellemes, aromás, tiszta pörkölt íz, lecsós jellegű, a tejfölös íz jól érezhető. Harmonikus ízhatású. Idegen és romlásra utaló íz nem érezhető. |
Narancs (170,8g (1 db) /adag)
Külső megjelenés: | Ép, egészséges, sérülés mentes, gömbölyű. Jellegzetes színű. |
Állomány: | Könnyen hámozható, lédús, érett, cikkekre nehezen szétszedhető. |
Illat: | Jellegzetes tiszta narancs illatú. Idegen illat nem érezhető. |
Íz: |
Jellegzetes, tiszta ízű, savanykás. Idegen, romlásra utaló íz nincs. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Anyaghányadnyilvántartás nem érkezett be.