Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 52. számú vizsgálat - Barcika Príma Kft. Központi Konyha - Kazincbarcika
Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 52. számú vizsgálat - Barcika Príma Kft. Központi Konyha - Kazincbarcika
52. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Barcika Príma Kft. Központi Konyha
(3700 Kazincbarcika, Herbolyai út 7/A)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 20,0 pont |
Menü: Zöldséges májgaluskaleves, paradicsomos káposztafőzelék csemege sertéssülttel, félbarna kenyér, nápolyi
Fotó:
Fényképfelvétel nem érkezett be.Mintavétel ideje: 2018. november 21.
Mintavételi alap: 99 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat
Főzőkonyha üzemeltetője:
BARCIKA PRÍMA Közétkeztetési és Vendéglátási Kft.
(3700 Kazincbarcika, Egressy Béni tér 3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldséges májgaluskaleves (2,5 dl/adag)
Külső megjelenés: | Világossárga, enyhén opálos lé. A zöldségek (karalábé, sárgarépa, petrezselyem) jól tisztítottak, közel azonos méretűek. A májgombócok hasonló nagyságúak. Zöldfűszer jelenléte látható. Tetszetős. |
Állomány: | A lé jellegének megfelelően hígan folyó, a zöldségek puhák, nem fásak. A gombóc puha, nem szétfött, rágási maradék nélkül rágható. |
Illat: | Kellemesen zöldséges, fűszeres, májas. Harmonikus összhatású. Idegen és romlásra utaló illattól mentes. |
Íz: | Harmonikus, kellemesen zöldséges, fűszeres, májas ízű. Idegen vagy romlásra utaló íz nem érezhető. |
Paradicsomos káposztafőzelék csemege sertéssülttel (3 dl + 6,5 dkg/adag)
Külső megjelenés: | Narancsos színű , a káposzta egyenletesre vágott, tetszetős megjelenésű . A hús 10 x 5 x 0,5 cm-es. Szép, egyenletes szeletek, egyenletesre sült. Színe sült húsra jellemző, benne és rajta zsír nincs, a rostok jól látszanak. |
Állomány: | A főzelék sűrűsége megfelelő, a káposzta puha, jól átfőtt. A hús puha, omlós, rágási maradék nélkül rágható. |
Illat: | Tiszta, kellemes, melyben a paradicsomos jelleg és a káposzta is jól érződik. A hús finom, fűszeres, sült húsra jellemző, idegen illat nem érezhető. |
Íz: |
Összességében harmonikus.Tiszta, kellemes, aromás, telt, jól fűszerezett. Idegen íz nem érezhető. |
Félbarna kenyér (6 dkg/adag)
Külső megjelenés | 13 cm magas, 2 cm vastag formában sült kenyér szelet. Héj világos barnára sült, egyenletes színű, nem szalonnás, laza szerkezetű. |
Állomány | A héj nem ropog, a bélzet puha, jól lazított, rugalmas, jól rágható. Nem morzsálódó. |
Illat | Jellegének megfelelően aromás, friss, tiszta, gabona illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz | Kellemesen aromás, friss, tiszta finom kenyér íz jellemzi. Idegen íz nem |
Nápolyi (4 dkg/adag)
Külső megjelenés | 6 x 2,5 x 1,5 cm hasáb, egyenletes alak, azonos forma. Nem sérült, nem törött. Az ostya világossárgás, a töltelék sötétbarna. |
Állomány | Harapáskor roppan. Az ostya ropog. A töltelék krémes, sima. |
Illat | Tiszta, édeskés, kakaós. Idegen illat nem érezhető. |
Íz | Édeskés kakaós íz jellemzi. Idegen íz nem érezhető. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Anyaghányad-nyilvántartás nem érkezett be.