null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 52. számú vizsgálat - Barcika Príma Kft. Központi Konyha - Kazincbarcika

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 52. számú vizsgálat - Barcika Príma Kft. Központi Konyha - Kazincbarcika

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 52. számú vizsgálat - Barcika Príma Kft. Központi Konyha - Kazincbarcika

52. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Barcika Príma Kft. Központi Konyha
(3700 Kazincbarcika, Herbolyai út 7/A)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 20,0 pont

 

 

Menü: Zöldséges májgaluskaleves, paradicsomos káposztafőzelék csemege sertéssülttel, félbarna kenyér, nápolyi

Fotó:

Fényképfelvétel nem érkezett be.

Mintavétel ideje: 2018. november 21.

Mintavételi alap: 99 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat

Főzőkonyha üzemeltetője:

BARCIKA PRÍMA Közétkeztetési és Vendéglátási Kft.
(3700 Kazincbarcika, Egressy Béni tér 3.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldséges májgaluskaleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: Világossárga, enyhén opálos lé. A zöldségek (karalábé, sárgarépa, petrezselyem) jól tisztítottak, közel azonos méretűek. A májgombócok hasonló nagyságúak. Zöldfűszer jelenléte látható. Tetszetős.
Állomány: A lé jellegének megfelelően hígan folyó, a zöldségek puhák, nem fásak. A gombóc puha, nem szétfött, rágási maradék nélkül rágható.
Illat: Kellemesen zöldséges, fűszeres, májas. Harmonikus összhatású. Idegen és romlásra utaló illattól mentes.
Íz: Harmonikus, kellemesen zöldséges, fűszeres, májas ízű. Idegen vagy romlásra utaló íz nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

Paradicsomos káposztafőzelék csemege sertéssülttel (3 dl + 6,5 dkg/adag)

Külső megjelenés: Narancsos színű , a káposzta egyenletesre vágott, tetszetős megjelenésű . A hús 10 x 5 x 0,5 cm-es.
Szép, egyenletes szeletek, egyenletesre sült. Színe sült húsra jellemző, benne és rajta zsír nincs, a rostok jól látszanak.
Állomány: A főzelék sűrűsége megfelelő, a káposzta puha, jól átfőtt. A hús puha, omlós, rágási maradék nélkül rágható.
Illat: Tiszta, kellemes, melyben a paradicsomos jelleg és a káposzta is jól érződik. A hús finom, fűszeres, sült húsra jellemző, idegen illat nem érezhető.
Íz:

Összességében harmonikus.Tiszta, kellemes, aromás, telt, jól fűszerezett. Idegen íz nem érezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

Félbarna kenyér (6 dkg/adag)

Külső megjelenés 13 cm magas, 2 cm vastag formában sült kenyér szelet. Héj világos barnára sült, egyenletes színű, nem szalonnás, laza szerkezetű.
Állomány A héj nem ropog, a bélzet puha, jól lazított, rugalmas, jól rágható. Nem morzsálódó.
Illat Jellegének megfelelően aromás, friss, tiszta, gabona illatú. Idegen szagtól mentes.
Íz Kellemesen aromás, friss, tiszta finom kenyér íz jellemzi. Idegen íz nem

Nápolyi (4 dkg/adag)

Külső megjelenés 6 x 2,5 x 1,5 cm hasáb, egyenletes alak, azonos forma. Nem sérült, nem törött. Az ostya világossárgás, a töltelék sötétbarna.
Állomány Harapáskor roppan. Az ostya ropog. A töltelék krémes, sima.
Illat Tiszta, édeskés, kakaós. Idegen illat nem érezhető.
Íz Édeskés kakaós íz jellemzi. Idegen íz nem érezhető.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Anyaghányad-nyilvántartás nem érkezett be.


 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >