null Borászati és palackozó üzemek regisztrálása

Borászati és palackozó üzemek regisztrálása

Borászati és palackozó üzemek regisztrálása

A borászati hatóság által engedélyezett borászati és palackozó üzemek naprakész közhiteles nyilvántartását 2017.01.01-től a Pest Megyei Kormányhivatal vezeti és honlapján közzéteszi.

Borászati üzemek

A Bortörvény 7. § (4) bekezdése értelmében a borászati hatóságnak a borászati üzemet nyilvántartásba kell venni. Ez a nyilvántartás közhiteles hatósági nyilvántartásnak minősül. A borászati hatóság a nyilvántartást honlapján kötelezően közzéteszi. A nyilvántartás tartalmazza az engedélyes regisztrációs számát, a borászati üzem üzemeltetőjének nevét, a borászati üzem címét, a borászati üzemben végezhető tevékenységek felsorolását, palackozásra vonatkozó tevékenység engedélyezése esetén a palackozó üzem kódját, nyilvántartásba vételének dátumát.                                                                                                                                                 A nyilvántartásban található regisztrációs számot a forgalomba hozatali eljárásban kitöltendő 5051. számú kérelem nyomtatványon kell szerepeltetni.

Palackozó üzemek

A borászati hatóság által engedélyezett kannatöltő vagy palackozó üzemek minden esetben automatikusan megkapják a H-kódot. A hatóság kiadja a kódot, ami alapján nyilvántartásba veszi az üzemet.


Friss hírek

Az egész országban megszűnik a tűzgyújtási tilalom
2022. szeptember 27, kedd

Az egész országban megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az eddig lehullott, valamint az elkövetkező napokban várható csapadékmennyiséget figyelembe véve a hatóság 2022. szeptember 28-tól feloldja a tűzgyújtási tilalmat a még korlátozással érintett Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében. Ezzel az intézkedéssel Magyarország teljes területén megszűnik a tűzgyújtási tilalom.

Tovább >

Nemzetközi radioaktivitásmérő terepgyakorlatot tartott a Nébih
2022. szeptember 26, hétfő

Nemzetközi radioaktivitásmérő terepgyakorlatot tartott a Nébih

Immár harmadik alkalommal szervezett továbbképzést a Nébih a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség seibersdorfi laboratóriumával közösen. . A 26 ország részvételével szeptember 12-23 között Pécsett zajló esemény a NAÜ regionális projektje* részeként valósult meg. Célja a környezeti radioaktivitás ellenőrzésének és az eredmények értékelésének fejlesztése, valamint a helyszíni mérések lehetőségeinek bemutatása volt.

Tovább >