null Borászati és palackozó üzemek regisztrálása

Borászati és palackozó üzemek regisztrálása

A borászati hatóság által engedélyezett borászati és palackozó üzemek naprakész közhiteles nyilvántartását 2017.01.01-től a Pest Megyei Kormányhivatal vezeti és honlapján közzéteszi.

Borászati üzemek

A Bortörvény 7. § (4) bekezdése értelmében a borászati hatóságnak a borászati üzemet nyilvántartásba kell venni. Ez a nyilvántartás közhiteles hatósági nyilvántartásnak minősül. A borászati hatóság a nyilvántartást honlapján kötelezően közzéteszi. A nyilvántartás tartalmazza az engedélyes regisztrációs számát, a borászati üzem üzemeltetőjének nevét, a borászati üzem címét, a borászati üzemben végezhető tevékenységek felsorolását, palackozásra vonatkozó tevékenység engedélyezése esetén a palackozó üzem kódját, nyilvántartásba vételének dátumát.                                                                                                                                                 A nyilvántartásban található regisztrációs számot a forgalomba hozatali eljárásban kitöltendő 5051. számú kérelem nyomtatványon kell szerepeltetni.

Palackozó üzemek

A borászati hatóság által engedélyezett kannatöltő vagy palackozó üzemek minden esetben automatikusan megkapják a H-kódot. A hatóság kiadja a kódot, ami alapján nyilvántartásba veszi az üzemet.


Friss hírek

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. június 4, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.06.04.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >