null Borászati és palackozó üzemek regisztrálása

Borászati és palackozó üzemek regisztrálása

A borászati hatóság által engedélyezett borászati és palackozó üzemek naprakész közhiteles nyilvántartását 2017.01.01-től a Pest Megyei Kormányhivatal vezeti és honlapján közzéteszi.

Borászati üzemek

A Bortörvény 7. § (4) bekezdése értelmében a borászati hatóságnak a borászati üzemet nyilvántartásba kell venni. Ez a nyilvántartás közhiteles hatósági nyilvántartásnak minősül. A borászati hatóság a nyilvántartást honlapján kötelezően közzéteszi. A nyilvántartás tartalmazza az engedélyes regisztrációs számát, a borászati üzem üzemeltetőjének nevét, a borászati üzem címét, a borászati üzemben végezhető tevékenységek felsorolását, palackozásra vonatkozó tevékenység engedélyezése esetén a palackozó üzem kódját, nyilvántartásba vételének dátumát.                                                                                                                                                 A nyilvántartásban található regisztrációs számot a forgalomba hozatali eljárásban kitöltendő 5051. számú kérelem nyomtatványon kell szerepeltetni.

Palackozó üzemek

A borászati hatóság által engedélyezett kannatöltő vagy palackozó üzemek minden esetben automatikusan megkapják a H-kódot. A hatóság kiadja a kódot, ami alapján nyilvántartásba veszi az üzemet.


Friss hírek

2023. szeptember 19, kedd

Faanyag nyomon követéséhez alapvetően szükséges adatok

A tűzifaszezon közeledtével a faanyag útjának nyomon követése a kitermelés helyétől egészen a kandallóig egyre fontosabb minden érintett szereplő számára. A faanyag kereskedelmi lánc szereplők felügyeletét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Erdészeti Igazgatósága, mint kijelölt erdészeti hatóság látja el. A Nébih ellenőrzései arra világítottak rá, hogy a feltárt hiányosságok, szabálytalanságok mögött mindig tetten érhető a faanyag nyomon követéséhez használt adatkörök, az azokból összeállított nyilvántartások elégtelensége. 

Tovább >

2023. augusztus 31, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2023.08.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >