null Bács-Kiskun vármegye - 156. számú vizsgálat - Rákóczi Konyha - Kecskemét

Bács-Kiskun vármegye - 156. számú vizsgálat - Rákóczi Konyha - Kecskemét

Bács-Kiskun vármegye - 156. számú vizsgálat - Rákóczi Konyha - Kecskemét

156. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Rákóczi Konyha
(6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2. (főzőkonyha))

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,0

Menü: Tarhonya leves (melegentartó pultból, lédig), Mustáros csirke (melegentartó pultból, lédig) + Párolt bulgur (melegentartó pultból, lédig)

Tarhonya leves (melegentartó pultból, lédig), Mustáros csirke (melegentartó pultból, lédig) + Párolt bulgur (melegentartó pultból, lédig)

Mintavétel ideje: 2022.11.09.

Mintavételi alap : 60 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
FOODELICO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
(1039 Budapest, Királyok útja 291.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonya leves (melegentartó pultból, lédig) (510,44 g /adag)

Külső megjelenés: Opálos, pirospaprikától színezett alaplé, minimális narancsos apró zsiradékcseppel a felületén. Világos drappos színű tarhonya található a levesben, kevésbé pirított. Hasábra vágott élénk narancssárga színű sárgarépa, kockára vágott világos sárgás burgonya, világos drapp színű apró kockára vágott zöldségek, hagyma darabkák és kevés paprika darabok láthatóak a lében. Apró fekete és zöld fűszerszemcsék található a lében. Az alaplé és az összetevők arányos mennyiségűek.
Állomány: Hígan folyó, a zöldségek kellően puhák, egyenletesen átfőttek, a levesbetét kiss elpuhult, nem megfelelően pirított.
Illat: Zöldséges, alig érezhető füstölt illat, pirospaprikás, kissé gyenge.
Íz: Jellegzetes, de kissé gyengébb ízhatású, zöldséges, fűszeres, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

Mustáros csirke (melegentartó pultból, lédig) + Párolt bulgur (melegentartó pultból, lédig) (236,34 g + 299,26 g / adag)

Külső megjelenés: Ragu: Közepesen sűrűn folyó szószban eltérő méretű húskockák találhatók. A húskockák sötétebb és világosabb rózsaszínes drappos színűek. A húskockákon kevés porcos, mócsingos, hártyás rész látható. A szósz a húshoz képest megfelelő mennyiségű. Apró répa darabkákat és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Tetején arányos mennyiségű sárágs zsiradékcseppek láthatóak. Bulgur: Világosabb sárgás drapp színű, egész és tört szemeket is tartalmaz. Néhány apró sárgarépa darabka is látható benne.
Állomány: Ragu: A hús kellően átfőtt, rugalmas, de néhány zsíros, rágós darabot is tartalmaz, porcos részeket is. A szósz megfelelő sűrűségű, sima, csomómentes. Bulgur: Kellően átfőtt, jellegzetesen rugalmas, nem összetapadt, pergős.
Illat: Ragu: Intenzíven mustáros, fűszeres, kellemes. Bulgur: Jellegzetes, gabona illatú.
Íz: Ragu: Mustáros, fűszeres ízű, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Bulgur: Jellegzetes, gabona natúr íze érezhető. Összhatásában: Finom, harmonikus, de a hús minősége miatt veszít élvezeti értékéből.

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

Reszelt tésztaleves:

  • feketebors, őrölt
  • petrezselyemzöld
  • petrezselyemgyökér, mirelit
  • finomliszt
  • tojás
  • ételízesítő, sómentes
  • vákumsó, jódozott
  • sárgarépa kocka, mirelit
  • vöröshagyma

Sertéspörkölt:

  • feketebors, őrölt
  • lecsó natur
  • sertéscomb
  • fokhagyma
  • étolaj
  • ételízesítő, sómentes
  • vákumsó, jódozott
  • vöröshagyma
  • fűszerpaprika, csemege

Zöldborsófőzelék:

  • petrezselyemzöld
  • tej, 1,5 %
  • tejföl 12%
  • finomliszt
  • fokhagyma
  • étolaj
  • ételízesítő, sómentes
  • vákumsó, jódozott
  • vöröshagyma
  • zöldborsó, mirelit
  • fűszerpaprika, csemege

Teljes kiőrlésű kenyér


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >