Bács-Kiskun vármegye - 156. számú vizsgálat - Rákóczi Konyha - Kecskemét
Bács-Kiskun vármegye - 156. számú vizsgálat - Rákóczi Konyha - Kecskemét
156. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Rákóczi Konyha
(6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2. (főzőkonyha))
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,0 |
Menü: Tarhonya leves (melegentartó pultból, lédig), Mustáros csirke (melegentartó pultból, lédig) + Párolt bulgur (melegentartó pultból, lédig)
Mintavétel ideje: 2022.11.09.
Mintavételi alap : 60 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
FOODELICO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
(1039 Budapest, Királyok útja 291.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Tarhonya leves (melegentartó pultból, lédig) (510,44 g /adag)
Külső megjelenés: | Opálos, pirospaprikától színezett alaplé, minimális narancsos apró zsiradékcseppel a felületén. Világos drappos színű tarhonya található a levesben, kevésbé pirított. Hasábra vágott élénk narancssárga színű sárgarépa, kockára vágott világos sárgás burgonya, világos drapp színű apró kockára vágott zöldségek, hagyma darabkák és kevés paprika darabok láthatóak a lében. Apró fekete és zöld fűszerszemcsék található a lében. Az alaplé és az összetevők arányos mennyiségűek. |
Állomány: | Hígan folyó, a zöldségek kellően puhák, egyenletesen átfőttek, a levesbetét kiss elpuhult, nem megfelelően pirított. |
Illat: | Zöldséges, alig érezhető füstölt illat, pirospaprikás, kissé gyenge. |
Íz: | Jellegzetes, de kissé gyengébb ízhatású, zöldséges, fűszeres, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |
Mustáros csirke (melegentartó pultból, lédig) + Párolt bulgur (melegentartó pultból, lédig) (236,34 g + 299,26 g / adag)
Külső megjelenés: | Ragu: Közepesen sűrűn folyó szószban eltérő méretű húskockák találhatók. A húskockák sötétebb és világosabb rózsaszínes drappos színűek. A húskockákon kevés porcos, mócsingos, hártyás rész látható. A szósz a húshoz képest megfelelő mennyiségű. Apró répa darabkákat és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Tetején arányos mennyiségű sárágs zsiradékcseppek láthatóak. Bulgur: Világosabb sárgás drapp színű, egész és tört szemeket is tartalmaz. Néhány apró sárgarépa darabka is látható benne. |
Állomány: | Ragu: A hús kellően átfőtt, rugalmas, de néhány zsíros, rágós darabot is tartalmaz, porcos részeket is. A szósz megfelelő sűrűségű, sima, csomómentes. Bulgur: Kellően átfőtt, jellegzetesen rugalmas, nem összetapadt, pergős. |
Illat: | Ragu: Intenzíven mustáros, fűszeres, kellemes. Bulgur: Jellegzetes, gabona illatú. |
Íz: | Ragu: Mustáros, fűszeres ízű, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Bulgur: Jellegzetes, gabona natúr íze érezhető. Összhatásában: Finom, harmonikus, de a hús minősége miatt veszít élvezeti értékéből. |
Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:
Reszelt tésztaleves:
- feketebors, őrölt
- petrezselyemzöld
- petrezselyemgyökér, mirelit
- finomliszt
- tojás
- ételízesítő, sómentes
- vákumsó, jódozott
- sárgarépa kocka, mirelit
- vöröshagyma
Sertéspörkölt:
- feketebors, őrölt
- lecsó natur
- sertéscomb
- fokhagyma
- étolaj
- ételízesítő, sómentes
- vákumsó, jódozott
- vöröshagyma
- fűszerpaprika, csemege
Zöldborsófőzelék:
- petrezselyemzöld
- tej, 1,5 %
- tejföl 12%
- finomliszt
- fokhagyma
- étolaj
- ételízesítő, sómentes
- vákumsó, jódozott
- vöröshagyma
- zöldborsó, mirelit
- fűszerpaprika, csemege
Teljes kiőrlésű kenyér