null Az EFSA pályázatot írt ki két tudományos testületébe

Az EFSA pályázatot írt ki két tudományos testületébe

2016. május 25, szerda

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a vegyi anyagok kockázatértékelésében szakértelemmel rendelkező tudósok jelentkezését várja

A sikeres pályázók 2017. július 1-jétől tagjai lehetnek az élelmiszer-adalékanyagok és élelmiszerekhez adott tápanyagforrások tudományos testületének (ANS) vagy az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok, enzimek, aromaanyagok és technológiai segédanyagok tudományos testületének (CEF).

A jelentkezési határidő 2016. június 30. 

A pályázat részletei a sajtóközleményben, valamint az EFSA weboldalán olvashatók.

Letölthető anyag:
Sajtóközlemény


Friss hírek

2024. július 25, csütörtök

A napsütés ellenére borús eredményekkel zárult a strandbüfék és a street foodok nyári szezonális ellenőrzése

A 2024-es nyári szezonális ellenőrzés-sorozatban a strandbüféket és a street foodokat is felkeresték az élelmiszerbiztonsági felügyelők. Az egész országban 346 vendéglátó létesítményt vizsgáltak. Az ellenőrzések vegyes eredményekkel zárultak: a szakemberek számos egységben találtak lejárt termékeket, továbbá a higiéniai feltételek, az alapanyagok tárolása és nyomonkövetése, valamint a dolgozók egészségügyi alkalmasságának igazolása kapcsán is merültek fel problémák. A hatóságok 48 esetben indítottak eljárást, a kiszabott bírságok értéke meghaladta a 3 millió forintot. Összesen 205 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból, 703 ezer forint értékben.

Tovább >

2024. július 23, kedd

Nagy érdeklődés fogadta a fitotoxicitás témában megrendezett tordasi szakmai napot

Az elmúlt héten Tordason Fitotoxicitási vizsgálatok kapcsán tartott szakmai bemutatót a Nébih. A nagy érdeklődést kiváltó rendezvény a VP1-1.2.1-23 kódszámú felhívás által elnyert projektnek köszönhetően valósulhatott meg.

Tovább >